Μπισκότα σκαντζοχοιράκια με καρύδια και σοκολάτα

22 Νοε 2020 - 17:00 | Συνταγές
Μπισκότα σκαντζοχοιράκια με καρύδια και σοκολάτα

Υλικά

1/3 κούπας βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου

¼ κούπας ζάχαρη άχνη

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 κούπας τριμμένα καρύδια

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κούπας κουβερτούρα 60% κακάο

¼ κούπας σοκολατένια τρούφα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C. Σε ένα μπολ, χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, τα τριμμένα καρύδια και το αλάτι και προσθέστε τα σταδιακά στο μίγμα των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Πάρτε περίπου μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα και με τα χέρια σας διαμορφώστε το σε μπάλα. Τσιμπήστε τη ζύμη σε μια μεριά για να σχηματίσετε τη μουσούδα του σκαντζόχοιρου. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει και η ζύμη και τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα βουτυρωμένο ταψί (ή λαδόκολλα), λίγο αραιά μεταξύ τους.

Ψήστε τα για 12-15 λεπτά, προσέχοντας να μην ροδίσουν πολύ. Αφήστε τα να κρυώσουν 5 λεπτά. Εντωμεταξύ σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε Μπαιν –Μαρί, λιώστε την κουβερτούρα. Κρατώντας το σκαντζόχοιρο από τη μύτη βουτήξτε τον στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθεί η πλάτη του. Πασπαλίστε αμέσως με τη σοκολατένια τρούφα και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα. Για τα ματάκια, βουτήξτε μια οδοντογλυφίδα στην κουβερτούρα και σχηματίστε δύο τελίτσες και άλλη μια πιο μεγάλη κουκίδα στην άκρη της μουσούδας. Αφήστε τα να στεγνώσουν και αποθηκεύστε σε τάπερ ή σε άλλο αεροστεγές δοχείο.