Επικαιρότητα:

Μπισκότα στα γρήγορα με 3 υλικά. Εύκολη συνταγή

23 Οκτ. 2020 - 09:59 | Συνταγές
Μπισκότα στα γρήγορα με 3 υλικά. Εύκολη συνταγή

Μπισκότα στα γρήγορα με 3 υλικά

 

Υλικά

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γραμμάρια)

400 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

Προαιρετικά

Οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμείτε όπως: σταγόνες σοκολάτας, χρωματιστά καραμελάκια, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κακάο (σε αυτή την περίπτωση προσθέστε λίγη επιπλέον ζάχαρη και όσο κακάο προσθέσετε, μειώστε την ίδια ποσότητα αλευριού για να μην είναι άγλυκα και σφικτά τα μπισκότα). Επίσης μπορείτε να βάλετε ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι, εκχύλισμα βανίλιας, τριμμένη καρύδα, κανέλα, αποξηραμένα κομματάκια φρούτων, κερασάκια μαρασκίνο και κομμάτια φρουί γλασέ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο για να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε το για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε σταδιακά σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C με αντιστάσεις. Προσθέστε τα υλικά της προτίμησής σας (αν χρησιμοποιήσετε) και ανακατέψτε τα απαλά. Βάλτε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και σχηματίστε με τη ζύμη μπαλίτσες, τοποθετώντας τες με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε τα ελαφρά από πάνω με το χέρι σας για να πλατύνουν και ψήστε τα για 18 περίπου λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος βέβαια εξαρτάται και από το μέγεθος των μπισκότων. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε!