Επικαιρότητα:

Πεντανόστιμη Παριανή μαγειρίτσα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

17 Απρ. 2020 - 11:48 | Συνταγές
Πεντανόστιμη Παριανή μαγειρίτσα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ξεκινάμε τη συνταγή για την πασχαλινή παριανή μαγειρίτσα, καθαρίζοντας πρώτα τα εντεράκια, γυρνώντας τα µέσα έξω µε ένα στυλό ή µολύβι. Τα ξεπλένουµε και τα βάζουµε σε µπολ. Στύβουµε 1 λεµόνι και ρίχνουµε λίγο αλάτι. Τα αφήνουµε στο ψυγείο για λίγες ώρες, µέχρι να ασπρίσουν. Μπορούµε να το κάνουµε και µία µέρα πριν.

Έπειτα τα ξεπλένουµε καλά και πιάνοντας 2-3 έντερα τα πλέκουµε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεµατάµε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουµε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουµε σε πολύ ψιλά κοµµάτια.

Καθαρίζουµε τη συκωταριά και τη ζεµατάµε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Τη στραγγίζουµε και την αφήνουµε να κρυώσει. Την ψιλοκόβουµε σε πολύ µικρά κοµµάτια.

Χοντροκόβουµε τα µαρούλια και τα ζεµατάµε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουµε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και προσθέτουµε τα κρεµµύδια. Τα αφήνουµε να µαλακώσουν σε  µέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά να γίνουν διάφανα.

Δείτε εδώ όλα τα υλικά της συνταγής, αλλά και όλα τα μυστικά επιτυχίας για την καλύτερη μαγειρίτσα!

Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια την ψιλοκοµµένη συκωταριά και τα ψιλοκοµµένα εντεράκια. Ανακατεύουµε καλά. Καλύπτουµε τα υλικά µε νερό και σκεπάζουµε την κατσαρόλα. Αφήνουµε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουµε το ρύζι, τα µαρούλια και αλατοπιπερώνουµε. Σιγοβράζουµε 15 λεπτά. Στον τελευταίο βρασµό προσθέτουµε µπόλικο άνηθο.