Επικαιρότητα:

Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια

13 Απρ. 2020 - 11:47 | Συνταγές
Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. άχνη

200 γρ. βούτυρο Lurpak απο το ψυγείο

1 αυγό

300 γρ. αλεύρι

1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κρόκο αυγού για επάλειψη

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.

Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθουμε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.

Απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 λεπτά περίπου.

lurpak.gr