Επικαιρότητα:

Μαρινέλλα: Κρίσιμο και το επόμενο 24ωρο μετά το εγκεφαλικό

27 Σεπ. 2024 - 09:06 | Show Biz
Μαρινέλλα: Κρίσιμο και το επόμενο 24ωρο μετά το εγκεφαλικό

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Υγεία» μετά από σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο. Παρά την αρχική σοκ των θαυμαστών και συναδέλφων της, οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάσταση της παραμένει «σταθερή αλλά κρίσιμη», ενώ το πρώτο κρίσιμο 24ωρο έχει ήδη περάσει χωρίς την ανάγκη για διασωλήνωση, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Action24, η μεγάλη τραγουδίστρια έχει κάποια επικοινωνία με το περιβάλλον, αλλά η κατάστασή της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

«Δε χάθηκε η μάχη»
Σημειώνεται ότι η μεγάλη τραγουδίστρια υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία. Στη νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι, «η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη».

Ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε στο Mega πως η τραγουδίστρια έδειξε μεγάλη δύναμη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, η Μαρινέλλα, θα κερδίσει αυτή τη μάχη. «Είναι ένας άνθρωπος που περνά αυτή τη στιγμή την πιο δύσκολη μάχη για τη ζωή της, αλλά όρθια, με όλο το μεγαλείο. Δεν το έχει βάλει κάτω, παρά την ηλικία της έχει πάρει ρίσκα που δεν είναι εύκολα να πάρει κανείς», είπε ο γιατρός.

Ο κ. Καπραβέλος, στη συνέχεια, εξήγησε ότι, «ο εγκέφαλος είναι ο συντονιστής, τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Εξαρτάται πως θα αντιδράσει ο υπόλοιπος εγκέφαλος απ’ αυτή την αιμορραγία. Έχουμε 2-3 24ωρα που ευελπιστούμε να μην αντιδράσει άσχημα. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς, γιατί τα όργανα σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι σαν ενός νέου. Από τη στιγμή που ένας τέτοιος άνθρωπος έδειξε τέτοια δύναμη, πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Δε χάθηκε η μάχη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μαρινέλλα έχασε τις αισθήσεις της στη σκηνή ενώ ερμήνευε το τραγούδι «Τα λόγια είναι περιττά». Αμέσως έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό της γιατρό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις έδειξαν εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία. Οι επόμενες ημέρες κρίνονται καθοριστικές, καθώς οι γιατροί ελπίζουν ότι το αιμάτωμα θα υποχωρήσει και δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση​

Η οικογένειά της, με την κόρη και την εγγονή της στο πλευρό της, βρίσκεται συνεχώς κοντά της, ενώ πλήθος καλλιτεχνών και θαυμαστών εκφράζουν δημόσια την αγάπη και τη στήριξή τους, ελπίζοντας σε ταχεία ανάρρωση​.