Αθηναΐς Νέγκα για τη λεύκη: «Περπατάς και σε ρωτάνε, τι έπαθες;»

30 Νοε 2022 - 14:59 | Show Biz
Αθηναΐς Νέγκα για τη λεύκη: «Περπατάς και σε ρωτάνε, τι έπαθες;»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η Αθηναΐς Νέγκα. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά για την πορεία της στον χώρο, τη συνεργασία της με τη Μαλβίνα αλλά και τη λεύκη, την αυτοάνοση ασθένεια που αντιμετωπίζει από τα 18 της χρόνια.

 «Έχω ένα πουά χεράκι. Εμφανίστηκε όταν ήμουν 18, μετά την εφηβεία. Είναι μυστηριώδες αυτοάνοσο. Απλά φεύγει η μελανίνη, δεν σου συμβαίνει κάτι άλλο. Δεν πονάς, είναι καθαρά αισθητικό το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αθηναΐς Νέγκα και πρόσθεσε: «Μου έχουν πει ότι έρχεται ένα φάρμακο, υπάρχουν καλά νέα για αυτή την πάθηση».

«Περπατάς και σε ρωτάνε, τι έπαθες; Δεν έχει φάρμακο; Είμαστε πουά εμείς που έχουμε λεύκη. Αρχίζει ο καθένας και σου λέει τη βλακεία του. Όλες τις φάσεις τις πέρασα. Τώρα περνάω μία pride φάση, όπου βγάζω και τα δείχνω και δε χρειάζεται να ξοδεύομαι στο μέικ-απ» δήλωσε με χιούμορ η δημοσιογράφος.

Πώς προέκυψε η αγάπη της για τη δημοσιογραφία; Η ίδια απαντά: «Έγραφα και μου άρεσε, οπότε έψαχνα μια δουλειά που να μπορώ να γράφω και να πληρώνομαι. Είχα δύο μυστικές καριέρες, γιατί δεν έβγαινα οικονομικά. Είχα μία στα lifestyle περιοδικά και συγχρόνως δούλευα και στην ενημέρωση. Δεν ήξερε ο ένας για τον άλλο, γι’ αυτό πολλές φορές λένε: η Νέγκα από πού κι ως πού να ασχολείται με την πολιτική; Δεν ξέρει τίποτα απ’ αυτά τα θέματα; Γιατί να κάνει ανάλυση;».

Για τη σύντομη συνεργασία που είχε με τη Μαλβίνα Κάραλη, η Αθηναΐς Νέγκα δηλώνει: «Είχαμε συνεργαστεί με τη Μαλβίνα πριν το 2000. Καμία γυναίκα δεν θα μπορούσε να είναι στον δρόμο της Μαλβίνας, γιατί ήταν μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και εξαιρετικά ταλαντούχα συγγραφέας. Νομίζω ότι έχασε κάτι με την τηλεόραση, δεν εκτιμήθηκε τόσο ως συγγραφέας. Ήταν κατά τη δική μου άποψη η καλύτερη μοντέρνα γυναίκα συγγραφέας».