Επικαιρότητα:

Ο Κρις Χέμσγουορθ αποσύρεται προσωρινά: Ανακάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ

21 Νοε 2022 - 19:42 | Show Biz
Ο Κρις Χέμσγουορθ αποσύρεται προσωρινά: Ανακάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ

Ο αστέρας του Thor το ανακάλυψε αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Disney Limitless.

Είπε στο περιοδικό Vanity Fair ότι οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τον «μεγαλύτερο φόβο» του, προσθέτοντας ότι τώρα θα προσπαθήσει να λάβει «προληπτικά μέτρα».

Το Αλτσχάιμερ μπορεί να προκαλέσει άνοια, με αποτέλεσμα να φέρει σύγχυση, προβλήματα μνήμης και προβλήματα επικοινωνίας.

Ο Χέμσγουορθ έμαθε ότι έχει δύο αντίγραφα του γονιδίου ApoE4, ένα από τη μητέρα του και ένα από τον πατέρα του, γεγονός που τον καθιστά οκτώ έως 10 φορές πιο πιθανό να αναπτύξει τη νόσο σε σχέση με όσους δεν έχουν και τα δύο αντίγραφα του γονιδίου.

Περίπου το 2 έως 3 τοις εκατό του πληθυσμού φέρει δύο αντίγραφα του γονιδίου.

«Δεν είναι σαν να μου έδωσαν την παραίτησή μου», δήλωσε ο Χέμσγουορθ, αλλά πρόσθεσε ότι η είδηση «πραγματικά πυροδότησε κάτι μέσα μου για να θέλω να πάρω λίγο χρόνο άδεια».

«Αν κοιτάξετε την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ, το όφελος των προληπτικών μέτρων είναι ότι επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή σας», είπε.

«Όλα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ύπνου, τη διαχείριση του άγχους, τη διατροφή, την κίνηση, τη γυμναστική. Είναι όλα περίπου τα ίδια εργαλεία που πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια».

Στη σειρά Limitless ο Χέμσγουορθ δοκιμάζει το σώμα του και εξερευνά τρόπους για να ζήσει περισσότερο και υγιέστερα.

Εξήγησε ότι δεν έχει διαγνωστεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά έχει προειδοποιηθεί για τον αυξημένο κίνδυνο. «Δεν πρόκειται για ένα προαποφασιστικό γονίδιο, αλλά είναι μια ισχυρή ένδειξη», είπε. «Πριν από δέκα χρόνια, νομίζω ότι θεωρούνταν περισσότερο ως καθοριστικό».

Ο Hemsworth δήλωσε ότι το αρχικό σχέδιο για τη σειρά θα τον έβλεπε να λαμβάνει όλα τα αποτελέσματα των γενετικών του εξετάσεων ζωντανά στην κάμερα αλλά ο δημιουργός της σειράς Ντάρεν Αρονόφσκι του το είπε ιδιαιτέρως μόλις έλαβαν τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, δόθηκε στον αστέρα της Marvel η δυνατότητα να αφαιρέσει κάθε αναφορά στη νόσο Αλτσχάιμερ από τη σειρά, αλλά αποφάσισε να συμπεριλάβει τον γενετικό κίνδυνο Αλτσχάιμερ για να βελτιώσει την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση.

«Η ανησυχία μου ήταν ότι απλά δεν ήθελα να το χειριστώ και να το δραματοποιήσω και να το μετατρέψω σε ένα είδος χαζοχαρούμενης απόπειρας ενσυναίσθησης ή οτιδήποτε άλλο για ψυχαγωγία», δήλωσε.

Ο Hemsworth επιβεβαίωσε επίσης στο περιοδικό ότι ο παππούς του νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τον ηθοποιό θα τον δούμε σύντομα στην επερχόμενη συνέχεια της ταινίας «Mad Max Furiosa» του Τζορτζ Μίλερ, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο 39χρονος δήλωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική αφού ολοκληρώσει τη διαφημιστική περιοδεία για την ταινία Limitless, μαζί με τις άλλες προγραμματισμένες δουλειές του.

Θα επιστρέψει στο σπίτι του στο Byron Bay της Αυστραλίας για να περάσει χρόνο με τη σύντροφό του, την ηθοποιό Έλσα Πατάκι, και τα τρία τους παιδιά.

Πηγή: BBC