Στέλιος Καλαθάς: Περνούσε έναν γολγοθά, του έκοψαν τα πόδια και μετά το έντερο

21 Νοε 2022 - 09:03 | Show Biz
Στέλιος Καλαθάς: Περνούσε έναν γολγοθά, του έκοψαν τα πόδια και μετά το έντερο

Σε μια εξομολόγηση ψυχής προχώρησε ο Στέλιος Καλαθάς στην εφημερίδα On Time και την δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τον γολγοθά που βίωσε στο πλευρό του πατέρα του, ώσπου εκείνος απεβίωσε αλλά και το θαύμα που βίωσε κατά τη διάρκεια ατυχήματος που ο ίδιος υπέστη πριν λίγα χρόνια.

Έχεις ζήσει δύσκολες στιγμές και πέρασες μια τραγική ιστορία με τον πατέρα σου που τελικά τον «έχασε».

Ναι, πέντε χρόνια οικογενειακώς ζήσαμε πολύ δύσκολα καθώς ο πατέρας μου περνούσε έναν γολγοθά. Ερχόταν το ένα πίσω από το άλλο στην υγεία του. Εκεί φάνηκε και το δέσιμο της οικογένεια και πως το μοιράσαμε όλο αυτό το βάρος στους ώμους μας. Ήταν πραγματικά πολύ οδυνηρό. Του έκοψαν τα πόδια, μετά το έντερο, ύστερα είχε φοβίες… Ήταν ένα ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων όπου έβλεπες το δικό σου άνθρωπο να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο. Για εμένα το πιο δύσκολο είναι να βλέπω ανθρώπους να πονάνε. Εκεί κι εγώ λυγίζω.

Πιστεύεις ότι όλο αυτό μπόρεσες και το διαχειρίστηκες χάρη στην πίστη σου;

Βεβαίως. Η δύναμη της πίστης σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις πάντα είναι μεγάλος βοηθός, γιατί σκέφτεσαι ότι υπάρχει από κάπου δύναμη που μπορείς να αντλήσεις. Ότι υπάρχει ένα χέρι να σε βοηθήσει.

Εκείνες τις δύσκολες ώρες με τον πατέρα σου ένιωσες αυτό το χέρι να σε στηρίζει;

Ναι, γιατί έχω μεγάλη ευλάβεια και θεωρώ προστάτιδα μου την Παναγία, οπότε την ένιωθα και την νιώθω δίπλα μου. Εκείνη μου έδωσε δύναμη τις τραγικές ώρες που πέρασα με τον πατέρα μου. Κι όταν γύριζα από την Επίδαυρο ένα βράδυ κι είχα ένα τροχαίο ατύχημα. Εκείνη ήταν δίπλα μου και με έσωσε. Κόλλησε ο λεβιές του αυτοκινήτου και δεν λειτουργούσαν τα φρένα. Το αυτοκίνητο ήταν ακυβέρνητο, μέσα στο σκοτάδι, σε έναν δρόμο «φιδίσιο», μέσα στα πεύκα, με νταλίκες να έρχονταν από το αντίθετο ρεύμα. Έζησα εφιαλτικές στιγμές. Θυμάμαι που είπα «Παναγία μου, βοήθησε με». Κι η Παναγία με άκουσε και με βοήθησε. Με έσωσε. Επίσης θεωρώ μεγάλη δύναμη το να προσευχόμαστε λίγο πριν ξαπλώσουμε στο μαξιλάρι μας.