Ανείπωτη θλίψη για την ηθοποιό Αιμιλία Υψηλάντη – Είδε την κόρη της να φεύγει ξαφνικά από τη ζωή

14 Νοε 2022 - 07:09 | Show Biz
Ανείπωτη θλίψη για την ηθοποιό Αιμιλία Υψηλάντη – Είδε την κόρη της να φεύγει ξαφνικά από τη ζωή

Ανείπωτη τραγωδία για την Αιμιλία Υψηλάντη.

Η αγαπημένη ηθοποιός βρέθηκε αντιμέτωπη, στα 80 της χρόνια, με τον χειρότερο φόβο που μπορεί να βγει αληθινός για μια μητέρα: να φύγει από τη ζωή το παιδί του πριν από την ίδια. Δυστυχώς, η μονάκριβη κόρη, Μαρίνα, της πρωταγωνίστριας του θεάτρου και του κινηματογράφου «έσβησε» ξαφνικά, την περασμένη Πέμπτη, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 55 ετών

Η τραγική είδηση της απώλειάς της βύθισε σε βαρύ πένθος τόσο τη μητέρα της όσο και την 24χρoνη κόρη της και εγγονή της σπουδαίας ηθοποιού, οι οποίες μοιάζουν να μη μπορούν να πιστέψουν το απροσδόκητο «φευγιό» της Μαρίνας για τη… γειτονιά των αγγέλων.

Η Μαρίνα Υψηλάντη, καρπός του έρωτα της Αιμιλίας και του ναυτικού Αγγελου Υψηλάντη, φοίτησε στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη, στην Αθήνα, και αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Κατά καιρούς συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, ενώ εργάστηκε και σε παιδικές εκπομπές της ΕΡΤ. Οπως ακριβώς και η μητέρα της, μάλιστα, απέκτησε κι εκείνη μία κόρη, με τις τρεις τους να αποτελούν μια οικογενειακή αλυσίδα αγάπης, στοργής και στήριξης.

«Ηταν ναυτικός ο σύζυγός μου. Η ζωή μαζί του δεν ήταν δύσκολη, γιατί ήμουν παντρεμένη, αλλά συγχρόνως και ελεύθερη» είχε δηλώσει η χαροκαμένη μάνα περίπου πριν από έναν χρόνο, συμπληρώνοντας πως, αν και χώρισαν, δεν μεγάλωσε μόνη της το παιδί της, καθώς υπήρχε πολλή αγάπη. «Ο σύζυγός μου, που δεν είναι πια στη ζωή, είχε μια στενή σχέση με την κόρη μου. Εκείνος έπαιρνε τη μεγάλη αγάπη» είχε αναφέρει.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση η «Κυρία Κλάιν», που ανέβηκε την περασμένη άνοιξη στο θέατρο Αργώ, ένα έργο που βασίζεται στη βιογραφία της ψυχαναλύτριας Μέλανι Κλάιν και διερευνά τη σχέση μητέρας – κόρης, η Αιμιλία Υψηλάντη είχε δηλώσει με νόημα για τη Μαρίνα: «Η σχέση με την κόρη μου, επειδή είχα χωρίσει και ζούσαμε οι δύο μας, είναι μία σχέση φοβερής εξάρτησης. Και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το λύσουμε, γιατί πια έχουμε μεγαλώσει. Μπορεί να με κάνει οποιαδήποτε στιγμή ό,τι θέλει.

Δεν ξέρω κι εμείς όμως πόσο θέλουμε να απεξαρτηθούμε από τα παιδιά μας. Τα χρησιμοποιούμε και εμείς τα παιδιά μας, τους ρουφάμε το αίμα, ζούμε μέσα από αυτά. Εμένα, ας πούμε, ακόμη και αν πάει η κόρη μου στην Ανταρκτική, ο ομφάλιος λώρος θα είναι εδώ. Δεν έχει σημασία ούτε πόσο βλέπεις το παιδί ούτε πόσο μιλάς».

Όπως είχε προσθέσει, μάλιστα, η ίδια: «Η σχέση μάνας – κόρης είναι ό,τι πιο σημαντικό. Αυτή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν άλλο. Όλοι ζητάμε τη μάνα μας. Με τις γυναίκες, νομίζω, είναι πιο έντονο ακόμη και από τους άντρες. Τον πατέρα σου μπορεί να τον θυμάσαι, είναι άλλο σύμβολο, άλλη σχέση. Τη μάνα, όμως, τη ζητάς. Είναι μία σχέση μυρωδιάς…».

Τα δυσάρεστα νέα για τον χαμό της Μαρίνας Υψηλάντη κυκλοφόρησαν αρχικά μέσα από συλληπτήρια μηνύματα φίλων της στα social media, για να επιβεβαιωθούν αργότερα από ανθρώπους του περιβάλλοντος της οικογένειάς της και τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα. Οπως έγινε γνωστό, η κηδεία της 55χρoνης γυναίκας θα τελεστεί σήμερα, στις 12.30, στην Ακράτα.