Επικαιρότητα:

Linda Evangelista: Δείχνει το παραμορφωμένο της σώμα από επιπλοκή κρυολιπόλυσης - Κατέστρεψα τον εαυτό μου

17 Φεβ. 2022 - 10:28 | Show Biz
Linda Evangelista: Δείχνει το παραμορφωμένο της σώμα από επιπλοκή κρυολιπόλυσης - Κατέστρεψα τον εαυτό μου

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, η Λίντα Εβαντζελίστα (Linda Evangelista) μιλά πρώτη φορά δημόσια για τον «εφιάλτη» που ζει μετά την παραμόρφωση που υπέστη έπειτα από επέμβαση αισθητικής, αλλά και για τη μάχη που δίνει για να πάρει πίσω τη ζωή της. Είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα της δεκαετίας του 1990 (μαζί με τις: Κλόντια Σίφερ, Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ και Ελ Μακφέρσον). Θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα όλων των εποχών και έχει γίνει εξώφυλλο σε πάνω από 700 περιοδικά. Η Εβαντζελίστα είναι γνωστή ως η «μούσα» του φωτογράφου Στίβεν Μέισελ και έχει γράψει... ιστορία για τη φράση «Δεν ξυπνάω για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα».  

Αυτή η γυναίκα, στα 56 της, ζει σε απομόνωση αντιμετωπίζοντας θέματα ψυχικής υγείας εδώ και πέντε χρόνια. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο αποκάλυψε τη νέα της εικόνα έπειτα από μια αποτυχημένη κρυολιπόλυση. Στο κείμενο, με το οποίο είχε γνωστοποιήσει αυτό που της συνέβη, περιέγραφε ότι η παραμόρφωσή της, την έκανε τόσο καιρό να ζει αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας. Η διαδικασία αύξησε τα λιποκύτταρα αντί να τα μειώσει ενώ μάλιστα, το κορυφαίο supermodel των 90s υπεβλήθη σε επίπονες διορθωτικές επεμβάσεις, χωρίς καμία όμως επιτυχία. Η ίδια έγινε αγνώριστη καθώς ανέπτυξε μια σπάνια πάθηση ως παρενέργεια που ονομάζεται «παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού».

Η περιπέτεια αυτή «γονάτισε» και την ψυχική της υγεία: «Η παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού», όπως λέγεται η τοπικά εντοπισμένη σκλήρυνση του λίπους μετά τη κρυολιπόλυση, «με οδήγησε σε κατάθλιψη», είχε αποκαλύψει, γνωστοποιώντας, παράλληλα, πως έχει κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων - ζητώντας αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Λίντα Εβαντζελίστα εξήγησε: «Σήμερα έκανα ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσω ένα λάθος που υπέστην και το κράτησα στον εαυτό μου για πάνω από πέντε χρόνια. Για τους φανς μου που αναρωτιούνται γιατί δεν εργάζομαι ενώ η καριέρα των συνομηλίκων μου ευδοκιμεί, ο λόγος είναι ότι παραμορφώθηκα βάναυσα από τη διαδικασία της κρυολιπόλυσης, η οποία έκανε το αντίθετο από αυτό που υποσχόταν.

Νιώθω τρομοκρατημένη

Η Λίντα δηλώνει στο People ότι το λάθος αυτό της κόστισε την καριέρα της αφού έπειτα από 7 επιζήμιες συνεδρίες από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 δεν μπορεί πλέον να εργαστεί πουθενά. «Λάτρευα να κάνω πασαρέλα. Τώρα νιώθω μόνο τρομοκρατημένη», δηλώνει με δάκρυα στα μάτια.

Όπως προσθέτει: «Δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι, δεν μπορώ άλλο να ζω μες στη ντροπή και να κρύβομαι. Δεν αντέχω άλλο τον πόνο. Είμαι επιτέλους έτοιμη να μιλήσω». Τρεις μήνες μετά τις θεραπευτικές αυτές αγωγές, άρχισε να παρατηρεί εξογκώματα στο πιγούνι, στους μηρούς και στην περιοχή του στήθους της, τα οποία αντί να υποχωρούν, μεγάλωναν.

Τότε όπως εξομολογείται, άρχισε να κάνει δίαιτα και να γυμνάζεται περισσότερο. «Έφτασα να μην τρώω καθόλου. Πίστευα ότι θα χάσω το μυαλό μου», όπως περιγράφει. Τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από μια επίσκεψη στον γιατρό της, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που δεν έτρωγε τίποτα αλλά έπαιρνε συνεχώς βάρος, διαγνώστηκε με «παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού». Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Μετά την επέμβαση που έκανε με σκοπό να απαλλαγεί από τον εφιάλτη, η Εβαντζελίστα αναφέρει ότι έπρεπε να φοράει μεταξύ άλλων ειδικές ζώνες και υποσιαγώνιο λουρί για οκτώ εβδομάδες. Η υπερπλασία επέστρεψε μετά τη δεύτερη λιποαναρρόφηση τον Ιούλιο του 2017.

«Τα εξογκώματα μεγάλωναν και αν δεν έχω ειδικό κορσέ στο φόρεμα που φοράω, προκαλείται σύγκαμα που πολλές φορές καταλήγει σε αιμορραγία». Όπως λέει στη συνέχεια: «Δεν πιστεύω ότι οι σχεδιαστές - ο Versace - θα ήθελαν να με ντύσουν με αυτό το εξόγκωμα να πετάγεται από το κορμί μου». «Δεν με αναγνωρίζω εξωτερικά αλλά ούτε και σαν άτομο. Υπάρχει πια μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε μένα και τη Linda Evangelista που κάποτε ήταν supemodel».

Η Λίντα αναζητά την χαμένη της αυτοπεποίθηση και τον χαμένο της εαυτό. «Γιατί νιώθουμε πάντα την ανάγκη να παρεμβαίνουμε στο σώμα μας; Είχα δεχτεί ότι θα μεγαλώσω. Και ξέρω ότι ο σώμα μας περνάει από πολλά φυσικά στάδια. Ήθελα να βελτιώσω την εμφάνισή μου και ήπια "το μαγικό φίλτρο". Αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνω έτσι», ισχυρίζεται όσο δηλώνει ότι μέχρι σήμερα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μέσα στο νέο της σώμα!