Επικαιρότητα:

Οι 4 συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν άγχος

19 Ιουν. 2024 - 19:53 | Ψυχολογία
Οι 4 συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν άγχος

Η φράση «μην αγχώνεσαι» είναι ίσως ό,τι πιο ενοχλητικό μπορεί να ακούσει ένας αγχώδης άνθρωπος, διότι όποιος βιώνει αυτό το συναίσθημα, ξέρει πολύ καλά, ότι κατά κύριο λόγο είναι ανεξέλεγκτο. Και ενώ πολλοί γιατροί τονίζουν ότι το άγχος είναι η κύρια αιτία πολλών προβλημάτων υγείας, δεν έχουν τον τρόπο να εξαφανίσουν αυτό το συναίσθημα ή στην καλύτερη θα προτείνουν ασκήσεις χαλάρωσης και καλής αναπνοής.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι φαίνονται σαν να έχουν λύσει όλα τα προβλήματα στη ζωή τους και να μην τους «καίγεται καρφί». Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα ή η στάση τους και η αντιμετώπιση διαφόρων εμποδίων έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης τους και τον τρόπο ζωής τους; Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε 4 συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν άγχος.

Δεν βιάζονται

Ο χρόνος μπορεί να γίνει ο χειρότερος σου φίλος ή ο μεγαλύτερος εχθρός σου, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες που θέτεις στη ζωή σου. Έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, δεν υπερφορτώνουν τη μέρα τους με υποχρεώσεις και δεν «σπαταλούν» τον χρόνο τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν πράγματα μέσα στη μέρα τους, αλλά είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί. Μάλιστα, μιλούν και κινούνται αργά, χωρίς βιαστικές κινήσεις, για να διατηρήσουν αυτή την ηρεμία.

Κοιμούνται αρκετά

Ο επαρκής ύπνος (7–9 ώρες τη νύχτα) είναι απαραίτητος. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνία παράγουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Αντιδρούν σαν να είναι σε διαρκές στρες. Πειράματα σε σχέση με τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης αποδεικνύουν ότι αυτά συνδέονται με καρδιοπάθειες, σοβαρή κατάθλιψη, οστεοπόρωση, παχυσαρκία.

Δίνουν μεγαλύτερη αξία στο «θέλω» από τα «πρέπει»

Οι χαλαροί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η ζωή φέρνει προκλήσεις και απογοητεύσεις, ανεξαρτήτως των επιλογών τους. Δεν ασχολούνται με το τι «θα έπρεπε» να κάνουν. Αντίθετα, κάνουν αυτό που τους αρέσει και τους φέρνει χαρά, ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αν βρίσκουν τι θέλουν να κάνουν και το πετυχαίνουν, αισθάνονται ικανοποιημένοι.

«Αγκαλιάζουν» τις ανασφάλειές τους

Οι ψύχραιμοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις ανασφάλειές τους με πλήρη ειλικρίνεια. Αποδέχονται τις αδυναμίες τους και εστιάζουν σε αυτό που μπορούν να βελτιώσουν, αφήνοντας πίσω την ιδέα της τελειότητας και της αυτοκριτικής. Ο αντίθετος τρόπος σκέψης μπορεί να προκαλέσει μόνο άγχος.

Πηγή: ladylike.gr