Επικαιρότητα:

Θύμα κακοποίησης είχε πέσει η Νέλυ από το Μικρό σπίτι στο Λιβάδι

03 Απρ. 2017 - 17:16 | Show Biz
Θύμα κακοποίησης είχε πέσει η Νέλυ από το Μικρό σπίτι στο Λιβάδι

 Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης είχε πέσει σε ηλικία 6 ετών η ηθοποιός Αλισον Ανγρκιμ, η οποία λίγα χρόνια αργότερα έγινε διάσημη ως η κακιά Νέλυ της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι.

Η Αλισον έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά από την ηλικία των 11 ετών έως τα 18 της. Πέρασαν αρκετά χρόνια ακόμη πριν δηλώσει δημοσίως ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και μάλιστα από μέλος της οικογένειάς της.

Η ηθοποιός σε ηλικία 42 ετών πληροφορήθηκε ότι υπήρχε ένας εξωφρενικός νόμος στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, που απαλλάσσει τους παιδόφιλους από την φυλάκιση εάν ήταν συγγενείς με το θύμα.

Η Αλισον Ανγρκιμ αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά Αρχισε μια εκστρατεία με σκοπό την ακύρωση του νόμου. Εργάστηκε με την Εθνική Ενωση για την Προστασία των Παιδιών και ζήτησε από τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζιμ Μπάτιν να αναλάβει δράση. Προκειμένου να πετύχει την ακύρωση του σκανδαλώδους νόμου, η Ανγκριμ κατέθεσε μαζί με πολλά αλλά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ενώπιον ειδικής επιτροπής της γερουσίας της Καλιφόρνιας. Η ηθοποιός κατέθεσε ότι τα περισσότερα θύματα κακοποιούνται από μέλη της οικογένειας ή φιλικά πρόσωπα. Παράλληλα άρχισε εκστρατεία μέσα των τηλεοπτικών δικτύων της χώρας για την ευαισθητοποίηση και των πολιτών. Τελικά ο νόμος άλλαξε ο 2005.