Επικαιρότητα:

Η νέα τάση στα ταξίδια δεν θέλει τα κινητά – Τα αφήνετε κλειστά μέσα στην τσάντα σας

23 Οκτ. 2024 - 11:33 | Συμβαίνει γύρω μας
Η νέα τάση στα ταξίδια δεν θέλει τα κινητά – Τα αφήνετε κλειστά μέσα στην τσάντα σας

Φανταστείτε να πηγαίνετε κάπου και να έχετε ξεχάσει το κινητό. Τρόμος. Ακόμη χειρότερο σενάριο, κάνετε μακρινό ταξίδι – και δη αεροπορικό – και δεν ανοίγετε στιγμή το κινητό σας. Ούτε καν δεν παίζει ένα τέτοιο σενάριο.

Κι, όμως, το να μη χρησιμοποιείτε το κινητό στα ταξίδια σας, είναι η νέα τάση την οποία ακολουθούν όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες. Είναι, όμως, και μια μεγάλη πρόκληση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν καθόλου χωρίς κινητό. Έτσι, όλο και αυξάνονται οι ταξιδιώτες που δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε μεγάλες πτήσεις χωρίς τη χρήση τηλεφώνων ή και οθονών, επιλέγοντας να κάνουν κάτι άλλο στο ταξίδι τους.

Η συγκεκριμένη τάση λέγεται «raw-dogging» στην οποία οι επιβάτες αποφεύγουν κάθε μορφή ψυχαγωγίας, όπως βιβλία, μουσική, οθόνες. Κάποιοι το πάνε κι ένα βήμα παρά πέρα στην υπερβολή και δεν τρώνε ούτε καν πίνουν νερό, για να μην τους αποσπάσουν την προσοχή!

Μάλιστα, τη συγκεκριμένη πρόκληση αποδέχονται και αρκετοί διάσημοι, όπως ο ποδοσφαιριστής, Έρλινγκ Χάαλαντ και ο ηθοποιός Τζάρεντ Λέτο. Αφήνοντας στην άκρη τις υπερβολές με την άρνηση του φαγητού και του νερού, που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες για την υγεία συνέπειες, ειδικά σε μεγάλες πτήσεις, η τάση να αφήσεις το κινητό στην τσάντα, είναι μία σοφή επιλογή.

Μελέτες, έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση στην ενσυνειδητότητα μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία και την ευεξία, μειώνοντας το άγχος, την κατάθλιψη και την αρτηριακή πίεση, ενώ βελτιώνουν τον ύπνο. Αντίθετα, η υπερβολική χρήση του κινητού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία.