Επικαιρότητα:

Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι»

10 Οκτ. 2024 - 09:55 | Συμβαίνει γύρω μας
Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι»

«Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας, μπρούμυτα, η γυναίκα του έπαιρνε από το μεσημέρι. Πήρε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον βρήκε μπρούμυτα». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε αρχικά τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι. Ψάχνουν να δουν μήπως ήταν κάποιος εκεί από τις κάμερες. Ποιες ήταν οι αιτίες του θανάτου… Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ανακοπή, για πνιγμό. Θα το πουν οι ιατροδικαστές. Σκονισμένο το τραπέζι…», σημείωσε στο Action24 ο κ. Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπήρχαν σημάδια ή μώλωπες, ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί. Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως τα αίτια ήταν παθολογικά. Δεν δείχνει εγκληματική ενέργεια».

Σχετικά με τα δύο ποτήρια, εξήγησε πως αυτό μπορεί να είναι τυχαίο. «Μπορεί ο άνθρωπος στο ένα να είχε νερό στο άλλο το ποτό του. Μπορεί χίλια δυο. Θα δούμε».

 
Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα, για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38, με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την Ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι, βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.

 
Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από τη νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα γίνει σήμερα.