H δεξίωση του αιώνα στο Μπάκιγχαμ με 1.000 υψηλούς καλεσμένους - Μπέρδεμα με την παρουσία Χάρι και Μέγκαν

18 Σεπ. 2022 - 19:40 | Συμβαίνει γύρω μας
H δεξίωση του αιώνα στο Μπάκιγχαμ με 1.000 υψηλούς καλεσμένους - Μπέρδεμα με την παρουσία Χάρι και Μέγκαν

Κατέφθασαν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τη «δεξίωση του αιώνα» όπως την αποκαλούν τα βρετανικά ΜΜΕ οι υψηλοί καλεσμένοι που θα υποβάλλουν τα σέβη τους ενόψει της αυριανής κηδείας της βασίλισσας, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ηγετών του κόσμου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική συνοδός Καμίλα έχουν καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφτασε με ιδιωτικό αυτοκίνητο, και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, να εισέλθουν στο παλάτι απόψε για μια λαμπερή εκδήλωση που έχει να γίνει από τον θάνατο του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β', Γεωργίου ΣΤ', το 1952, πριν από 70 και πλέον χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντι Χίγκινς εθεάθη να αποβιβάζεται από ένα πούλμαν μαζί με τον πρώην βασιλιά και τη βασίλισσα σύζυγο της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος και Σοφία και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν το βρετανικό βασιλικό ζεύγος χαιρετίσει εκατοντάδες αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζακίντα Άρντερν και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό.

Υψηλόβαθμα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, πρεσβευτές από όλα σχεδόν τα έθνη και ξένοι βασιλείς, όπως ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο και οι βασιλείς και οι βασίλισσες της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και του Βελγίου, φθάνουν επίσης απόψε.

Πολλοί από τους ηγέτες επισκέφτηκαν νωρίτερα το φέρετρο της βασίλισσας που έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας και υπουργοί της κυβέρνησης εθεάθησαν επίσης να κατευθύνονται προς την αποψινή μεγαλειώδης δεξίωση που θα λάβει χώρα στα ανάκτορα.

Μπέρδεμα με την παρουσία του Χάρι και της Μέγκαν

Φαίνεται ότι ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν προσκλήθηκαν στη δεξίωση, όπως αναφέρει η Daily Mail.

 Πιστεύεται ότι το ζευγάρι έλαβε πρόσκληση για την εκδήλωση, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν, είναι πλέον απίθανο να παρευρεθούν, αφού αξιωματούχοι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επέμειναν ότι η δεξίωση ήταν μόνο για «μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Η σύγχυση σχετικά με την πρόσκληση του Χάρι και της Μέγκαν υποδηλώνει προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού και της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.