Τι γονιός είσαι με βάση το ζώδιό σου;

28 Νοε 2022, 11:30

Τι γονιός είσαι με βάση το ζώδιό σου;

Λένε ότι κάποια πράγματα, είναι γραμμένα στα άστρα. Έχουμε αναρωτηθεί όμως ποτέ, αν το στυλ ανατροφής των παιδιών μας μπορεί να είναι ένα από αυτά;

Η καλοσύνη, η συμπόνια και η κατανόηση είναι τα τρία δομικά στοιχεία της γονικής μέριμνας, που όχι μόνο διαμορφώνουν τη σχέση ενός παιδιού με τους γονείς του, αλλά και διασφαλίζουν έναν ισχυρότερο δεσμό μεταξύ τους! Μερικοί γονείς είναι αυστηροί, άλλοι παιχνιδιάρικοι, και άλλοι πάλι έχουν ως προτεραιότητα να δίνουν ελευθερία στα παιδιά τους.

Σε ποιο στυλ γονιού ανήκουμε, λοιπόν, σύμφωνα με τον αστερισμό στον οποίο έχουμε γεννηθεί;

Κριός
Αυστηρός και πειθαρχικός
Προστατευτικός
Δυναμικός και παθιασμένος
Ενστικτωδώς, ο Κριός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και ζηλιάρης από τη φύση του, συνεπώς, έτσι ακριβώς πράττει και στην ανατροφή των παιδιών του – άλλοτε με θετικούς και άλλοτε με αρνητικούς τρόπους. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες Κριοί, θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να πάρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους!

 
Ταύρος
Υπομονετικός και περιποιητικός
Υπερπροστατευτικός
Επίμονος και αυστηρός
Ο υπερπροστατευτικός Ταύρος, θα είναι «κολλημένος» με τα παιδιά του τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και, πιθανότατα, θα προτιμήσει την αγκαλιά από το καροτσάκι, καθώς κάτι τέτοιο συνεπάγεται επιπλέον άγγιγμα. Θα δώσει στα μικρά του πολλή θετική ενέργεια και θα είναι αρκετά υπομονετικός μαζί τους. Μέσω των λαθών και της διαδικασίας μάθησης τους, τείνει να κοιτάζει τη θετική πλευρά.

Δίδυμος
Γονιός και, παράλληλα, καλύτερος φίλος 
Σωστή παιδική ανατροφή
Κάνει την κάθε μέρα διασκεδαστική
Λόγω της ευελιξίας τους και των βελτιωμένων επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων, οι Δίδυμοι είναι εξαιρετικοί γονείς. Εξάλλου φημίζονται για την παιδική τους διάθεση. Παράλληλα, μοιράζονται την περιέργεια των παιδιών τους για τον κόσμο και είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν τον χρόνο τους στα ενδιαφέροντα των μικρών τους. Πολλοί αστρολόγοι, επίσης, τους χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά παθιασμένους γονείς.

Καρκίνος
Ιδανικός γονεϊκός συνδυασμός
Καθόλου αυστηρός
Επιδιώκει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών της οικογένειας
Οι άνδρες και οι γυναίκες Καρκίνοι, κάνουν το τέλειο ζευγάρι για τους καλύτερους γονείς, στην αστρολογία. Ενώ η συναισθηματική ευαισθησία της προσωπικότητας και του ωροσκόπου του Καρκίνου, τον περιορίζει σε άλλους τομείς της ζωής του, είναι μια δύναμη που τον κάνει εξαιρετικό γονιό! Έχει μια ενστικτώδη κατανόηση των αναγκών των παιδιών του και τους παρέχει ατελείωτη αγάπη και υποστήριξη.

Λέων
Αστείρευτη ενέργεια
Πιστός και προστατευτικός
Μοντέρνος γονέας
Οι Λέοντες είναι αφοσιωμένοι γονείς. Ως το πιο περήφανο ζώδιο, επιδιώκουν να επαινούν και να εκτιμούν τα επιτεύγματα των παιδιών τους. Τα λιοντάρια, παροτρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν τολμηροί ενήλικες και τους δίνουν απέραντη αγάπη και υποστήριξη. Επομένως, δικαιούνται σίγουρα μία από τις θέσεις των καλύτερων γονιών στην αστρολογία!

Παρθένος
Ενεργός και δραστήριος
Οργανωμένος
Θέτει υψηλά πρότυπα
Τα υψηλά πρότυπα του Παρθένου και η εκτίμησή του για τις λεπτομέρειες της ζωής, πρόκειται να υπερβούν τα όρια, όταν εφαρμοστούν στην ανατροφή των παιδιών του. Οι μαμάδες Παρθένοι, ειδικά, είναι τελειομανείς, όσον αφορά τόσο στο πως λειτουργούν τα πράγματα στο σπίτι τους, όσο και στον τρόπο που συμπεριφέρονται στα παιδιά τους!

Ζυγός
Ειρηνική και ήρεμη ανατροφή των παιδιών
Δημιουργικός και καλλιτεχνικός
Δεν τον νοιάζουν τα μικρά πράγματα
Οι Ζυγοί είναι εγγενώς θετικοί και ισορροπιστές, οπότε η πειθαρχία δεν πρόκειται να υπάρξει στην ανατροφή των παιδιών τους. Η ειρηνευτική τους προσέγγιση στη γονεϊκότητα θα τους βγει σε καλό, αρκεί να μην είναι πολύ χαλαροί! Καλό θα ήταν, επίσης, να διατηρήσουν την ηρεμία τους, αλλά και να βρουν μια ισορροπία με μερικούς βασικούς κανόνες, που έχουν σημασία στο σπίτι.

Σκορπιός
Γενναιόδωρος και περιποιητικός
«Διευθυντής» μαμά ή μπαμπάς
Ηγέτης
Οι γονείς Σκορπιοί είναι αναμφίβολα οι πιο πειθαρχικοί στο σπίτι, σύμφωνα με τον αστρολογικό οδηγό. Είναι εκείνοι που ηγούνται στο νοικοκυριό, ενώ λειτουργούν και ως λήπτες αποφάσεων σχετικά με τους κανόνες της οικογένειας. Επειδή, όμως, δυσκολεύονται να κρατήσουν τα ηγετικά αυτά συναισθήματα υπό έλεγχο, τα στάνταρ τους είναι αρκετά υψηλά!

Τοξότης
Διασκεδαστικός
Έτοιμος για περιπέτεια
Ήρεμος και αγαπημένος
Το περίεργο, περιπετειώδες πνεύμα των Τοξοτών, μπορεί να τους οδηγήσει στο να έχουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής τους, καθώς ανατρέφουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για μαμάδες και μπαμπάδες που είναι εκ φύσεως εξερευνητές, γι’ αυτό προβλέπουμε πολύ κυνηγητό, κρυφτό, οδικά ταξίδια, αλλά και πολλές εκπλήξεις!

Αιγόκερως
Αυστηρός και πειθαρχικός
Ο «βράχος» της οικογένειας
Καχύποπτος
Είναι η καρδιά της οικογένειας, που κρατά τους πάντες σε εγρήγορση. Θα στηρίξει τα παιδιά του σε όλες τις προσπάθειές τους και θα πιστέψει ακόμα και στα πιο τρελά τους όνειρα. Στις πιο δύσκολες στιγμές, οι γονείς Αιγόκεροι τα κρατούν όλα σε ισορροπία και φροντίζουν να υπάρχει αρμονία κάτω από την οικογενειακή στέγη.

Υδροχόος
Μποέμικη ανατροφή των παιδιών
Ομιλητικός και εμπλεκόμενος
Ονειροπόλος
Οι Υδροχόοι είναι κοινωνικοί από τη φύση τους και κάνουν εύκολα φίλους, επομένως πιθανότατα θα ξεκινήσουν να κοινωνικοποιούν από νωρίς και τα παιδιά τους! Συμμετέχουν έντονα στη ζωή των παιδιών τους και φροντίζουν να διατηρούν το ίδιο πάθος και συμμετοχή σε αυτή, ακόμα κι αν οι επιδιώξεις που εκείνα επιλέγουν είναι διαφορετικές από αυτές που έχουν ονειρευτεί οι ίδιοι.

Ιχθύς
Συμπονετικός
Αφοσιωμένος μόνο στα παιδιά του
Επιεικής
Οι συναισθηματικά έξυπνοι Ιχθύς είναι όντα που τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους. Επομένως, ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν εκφραστικά, δημιουργικά και να εναρμονιστούν με τον κόσμο γύρω τους. Επίσης, τους αρέσει να τα γεμίζουν με ενσυναίσθηση, φιλικότητα και ευαισθησία, ώστε να γίνουν αγαπητά από τους άλλους.

Πηγές: www.happiestbaby.com, astrotalk.com