Αυτή η συνήθεια πριν από τον ύπνο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση σας

18 Σεπ. 2022, 06:36

Αυτή η συνήθεια πριν από τον ύπνο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση σας

Οι περισσότεροι έχουν μία ρουτίνα πριν από τον ύπνο, μία συνήθεια, όπως ένα ρόφημα, λίγο διάβασμα ή λίγο τηλεόραση και social.

Μπορεί ακόμη και να είναι μία πολύ απλή συνήθεια όσο να ανάβετε ένα μηχάνημα λευκού θορύβου ή να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας πριν τον ύπνο. Αλλά εκτός από τη δημιουργία μιας βραδινής ρουτίνας για εσάς ως άτομο, θα θέλετε επίσης να αναπτύξετε μια ρουτίνα για εσάς και τον σύντροφό σας. Και όταν δημιουργείτε αυτή τη ρουτίνα, υπάρχει ένα πράγμα που θα θέλετε να αποφύγετε, σύμφωνα με νέα έρευνα.  

Μία κακή συνήθεια πριν από τον ύπνο
Η συνήθεια πριν από τον ύπνο, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας, είναι το φαγητό στο κρεβάτι. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το OnePoll για τη Serta Simmons Bedding και αναφέρει το bestlifeonline.com, έδειξε πως το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι είναι αδιέξοδο στη σχέση αν ο σύντροφός τους τρώει στο κρεβάτι. Από την άλλη πλευρά, το 35% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έτρωγαν οι ίδιοι στο κρεβάτι. Οι millenials ήταν πολύ πιθανό να βρουν αυτή τη συνήθεια πριν το ύπνο και αυτή τη συμπεριφορά ιδιαίτερα προσβλητική. Παραδόξως, είναι επίσης η γενιά που τσιμπολογάει περισσότερο στο κρεβάτι.

Φαίνεται ότι το χάος που αφήνει το φαγητό στο κρεβάτι είναι το πιο ενοχλητικό. Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες «λένε ότι τα ψίχουλα στο κρεβάτι τους κάνουν τον ύπνος τους πιο τραχύ». Τα πιο συνηθισμένα σνακ πριν τον ύπνο περιλαμβάνουν μπισκότα, πατατάκια και ποπ κορν.

Ένα άλλο πράγμα που θα θέλετε να αποφύγετε πριν τον ύπνο είναι να εμπλακείτε σε καβγάδες. “Το ρητό “μην πηγαίνεις για ύπνο θυμωμένος” είναι αρκετά συνηθισμένο, αλλά μερικές φορές το να μένεις ξύπνιος για να συνεχίσεις έναν καυγά κάνει τα πράγματα χειρότερα”, λέει η Elyssa Helfer, LMFT, θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας. «Αν είμαστε κουρασμένοι, πιθανότατα δεν επικοινωνούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, κάτι που μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα χωρίς λύση».

 
Εάν πρέπει να κάνετε τη συζήτηση αυτή τη στιγμή, η Χέλφερ προτείνει να φύγετε από την κρεβατοκάμαρα για να το κάνετε. «Τα υπνοδωμάτιά μας προορίζονται για ξεκούραση, οικειότητα και ηρεμία», λέει. Μεταφέροντας τη σύγκρουσή σας αλλού, μπορείτε να τη βοηθήσετε να παραμείνει έτσι.

healthstories.