Karezza: Μια νέα τεχνική στο σεξ που απογειώνει τις αισθήσεις

17 Μαίου 2022, 19:38

Karezza: Μια νέα τεχνική στο σεξ που απογειώνει τις αισθήσεις

Μία νέα τεχνική στο σεξ έρχεται να μας δείξει την πιο τρυφερή πλευρά του, όπως λέει και η ίδια η ιταλική λέξη.

Το χάδι, η τρυφερότητα και η οικειότητα γίνονται προτεραιότητα και ο οργασμός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Απευθύνεται κυρίως σε ζευγάρια γιατί ο σκοπός είναι να έρθουμε πιο κοντά συναισθηματικά και να ξεχάσουμε τις κλασικές επιλογές σε στάσεις. 
Αν νιώθεις ότι έχεις απομακρυνθεί από την/τον σύντροφό σου, η karezza φτιάχτηκε για εσένα.

Αντί να ακολουθήσεις την κλασική σειρά «προκαταρκτικά, διείσδυση, οργασμός», επικεντρώνεσαι στις αισθήσεις. Όταν το σώμα σου έχει συνηθίσει το κλασικό σεξ και δεν νιώθει τον ίδιο ενθουσιασμό, παίρνεις αρκετό χρόνο για να απολαύσεις το άγγιγμα κατά τη διάρκεια του σεξ.

«Δίνεις χρόνο στο σώμα σου να χτίσει την ενέργεια που οδηγεί σε οργασμό και δεν γίνεται αυτοσκοπός», εξηγεί η sex coach Irene Fehr.

Δεν χρειάζεται καν να υπάρξει διείσδυση ή τα κλασικά προκαταρκτικά. Ένα κλασικό μασάζ, αγκαλιές με χάδια που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και έντονο κοίταγμα είναι μερικά από τα πρώτα βήματα.

Όταν νιώσεις ότι έχεις κατακτήσει τη σωματική επαφή και τρυφερότητα, μπορείς να περάσεις στα γνωστά.

Το απαραίτητο συστατικό για να υιοθετήσεις την karezza είναι να νιώθεις ασφάλεια και εμπιστοσύνη μέσα στη σχέση. Να μπορείς να κοιτάζεις στα μάτια το έτερον ήμισυ και να μην ντρέπεσαι. Να νιώθεις άνετα να μιλήσεις για τις φαντασιώσεις σου και για τις αλλαγές που χρειάζεσαι στο σεξ.