Γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν προσθέτετε γάλα στον πουρέ πατάτας

18 Σεπ. 2022, 07:48

Γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν προσθέτετε γάλα στον πουρέ πατάτας

Εκτός από τις πατάτες, οι περισσότερες συνταγές για πουρέ πατάτας περιλαμβάνουν βούτυρο, αλάτι και κάτι που εξασφαλίζει ότι ο πουρές θα είναι απόλυτα κρεμώδης. Το γάλα.

Το γάλα, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συστατικά που συμπεριλαμβάνουν οι περισσότερες συνταγές για πουρέ πατάτας. Και ενώ, σίγουρα, θα το θεωρείτε ως ένα από τα βασικά συστατικά του, το οποίο ευθύνεται και για την ιδανική συνοχή του, η μη προσεκτική προσθήκη του μπορεί να είναι η αιτία που ο πουρές σας δεν πετυχαίνει ποτέ.

Το γάλα μπορεί να καταστρέψει τον πουρέ σας
   
Αν και η κρεμώδης υφή του πουρέ είναι μέρος της γοητείας του, η γεύση του επηρεάζεται όταν γίνεται τόσο υγρός που γλιστράει από το κουτάλι σας. Και σύμφωνα με το Serious Eats, το να ρίξετε πολύ γάλα δεν θα προκαλέσει μόνο αραιωμένο πουρέ πατάτας. Αν κάνετε αυτό το λάθος πρέπει να γνωρίζετε ότι «δεν υπάρχει απλός τρόπος να αφαιρέσετε τα υγρά από το πιάτο».

Ενώ το My Recipes ισχυρίζεται ότι το κορν φλάουρ είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να αποκαταστήσετε τη στερεότητα του πουρέ σας, το Serious Eats εξήγησε ότι το άμυλο θα μπορούσε να επηρεάσει το χρώμα των πατατών. Ακόμη και η επιλογή του να προσθέσετε περισσότερες πατάτες θα μπορούσε να εξομαλύνει το πιάτο χωρίς να διακυβεύεται η αφράτη γεύση των πατατών. Αλλά για να αποφύγετε να φτιάξετε περισσότερο φαγητό από ό,τι σχεδιάζατε, δώστε λιγότερη προσοχή στο πόσο γάλα σας προτρέπει η συνταγή μαγειρικής να ρίξετε στις πατάτες σας. Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να ρίχνετε σιγά σιγά μικρές ποσότητες και να μετράτε πόσο χρειάζεστε καθώς προχωράτε.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τον πουρέ σας από το να γίνει εξαρχής πολύ υδαρής και θα σας γλιτώσει από τη σπατάλη χρόνου, την εξάντληση των διατροφικών πόρων και την κακή διάθεση, που μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι κατά λάθος χαλάσετε τον πουρέ σας.