Αντζελίνα Τζολί: Αγαπώ τους Έλληνες, πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα

20 Οκτ. 2024, 12:18

Αντζελίνα Τζολί: Αγαπώ τους Έλληνες, πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα

Η Αντζελίνα Τζολί, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ηθοποιούς παγκοσμίως, έχει αποδείξει πολλές φορές την αγάπη της για την τέχνη και τον πολιτισμό. Η σχέση της με την Ελλάδα και τους Έλληνες έγινε ακόμη πιο εμφανής πρόσφατα, καθώς ανέλαβε τον ρόλο της θρυλικής Ελληνίδας σοπράνο, Μαρίας Κάλλας, στη νέα ταινία με τίτλο «Maria».

Σε δηλώσεις που έγιναν γνωστές την Κυριακή (20/10), η ηθοποιός εξέφρασε την αγάπη της για την Ελλάδα και τους Έλληνες, με αφορμή την ταινία στην οποία ενσαρκώνει τη φημισμένη τραγουδίστρια της όπερας, Μαρία Κάλλας.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στην κάμερα του ANT1 που προβλήθηκαν από την εκπομπή «Weekenders», η Αντζελίνα Τζολί είπε: «Στην Ελλάδα λατρεύω τους ανθρώπους. Αγαπώ τους Έλληνες. Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα. Ήμουν τόσο χαρούμενη που ξεκινήσαμε τα γυρίσματα στην Ελλάδα, γιατί νιώσαμε μεγάλη υποστήριξη και είχαμε υπέροχες συζητήσεις με ανθρώπους που γνώρισα».

Ακόμα, η Αντζελίνα Τζόλι πρόσθεσε: «Πώς να παίξεις τη Μαρία Κάλλας εάν δεν συνδεθείς, δεν συναντήσεις και δεν μιλήσεις με Έλληνες; Τεχνικά, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να τραγουδήσεις και για εμένα να ξεπεράσω τη νευρικότητά μου να τραγουδήσω μπροστά σε κόσμο».

Διχάζει η Τζολί στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας

Στην ταινία «Maria», στην οποία η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται τη θρυλική Ελληνίδα τραγουδίστρια της όπερας, Μαρία Καλλάς, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται να διχάζει τους κριτικούς κινηματογράφου αφού – μεταξύ άλλων στοιχείων – στις σκηνές τραγουδιού χρησιμοποιείται ένα μείγμα από τη φωνή της Αντζελίνα Τζολί και αυθεντικές ηχογραφήσεις της Μαρίας Κάλλας.

Η ταινία έχει λάβει ανάμεικτες κριτικές, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από το BBC, αν και οι κριτικοί κινηματογράφου έχουν γενικά επαινέσει την κεντρική της ερμηνεία. «Η Αντζελίνα Τζολί είναι απολύτως μαγευτική ως Μαρία Κάλλας, προσδίδοντάς της χάρη και αποφασιστικότητα», δήλωσε η Σοφία Τσιμινέλο του «AwardsWatch», προσθέτοντας: «Δεν εξαφανίζεται μέσα στον ρόλο, αλλά τον υπερβαίνει».

Χάρη σε μια «βιρτουόζικη πρωταγωνιστική ερμηνεία της Αντζελίνα Τζολί και εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία σε όλους τους τομείς», η Έμα Σάσιτς του «Next Best Picture» έγραψε: «Η "Maria" είναι μια θριαμβευτική νότα για τον Πάμπλο Λαρέν, προκειμένου να κλείσει την τριλογία του».

«Είναι η ικανότητα της Τζολί να απεικονίζει μια γυναίκα που κατέχει όλα όσα είναι, που κάνει την ερμηνεία της να τραγουδάει πραγματικά», δήλωσε η Μορίν Λι Λένκερ του «Entertainment Weekly», σημειώνοντας: «Είναι ένα αξιοσημείωτο πορτρέτο μιας γυναίκας που αναμετράται με τον εαυτό της, ακόμη και όταν το σώμα της την απογοητεύει».

Η Στέφανι Ζάκαρεκ του «Time» ήταν λιγότερο ενθουσιασμένη με την ερμηνεία της, ωστόσο, τόνισε ότι η Αντζέλινα Τζολί «ήταν υπεροπτικά ψυχρή και βαθιά ανασφαλής, αλλά δεν συλλαμβάνει τίποτα από το επιβλητικό χάρισμά της, υποστηρίζοντας: «Ο Πάμπλο Λαρέν δεν κάνει χάρες στην ταινία του χρησιμοποιώντας πλάνα της πραγματικής Μαρίας Κάλλας στους τίτλους τέλους, δίνοντας στους θεατές μια αίσθηση όλης της ζωτικότητας που η Αντζελίνα Τζολί και ο Πάμπλο Λαρέν απέτυχαν να συλλάβουν».

Επίσης, ο Ρίτσαρντ Λόσον του «Vanity Fair» ήταν λίγο πιο ψύχραιμος για την ταινία, γράφοντας: «Υπάρχει κάτι αυθαίρετο, απροσδιόριστο στην ταινία. Με την αφαίρεση μερικών λεπτομερειών, η "Maria" θα μπορούσε να αφορά σε οποιαδήποτε μεγάλη ντίβα, αυτή η θολή εικόνα μιας γυναίκας που σαρώνει την τελευταία εβδομάδα της ζωής της».

πηγή: ieidiseis.gr