Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 3 φράσεις, είσαι πραγματικά ευτυχισμένος

25 Ιουν. 2024, 17:08

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 3 φράσεις, είσαι πραγματικά ευτυχισμένος

Οι δύο χώρες που κατέχουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο είναι η Φινλανδία και η Δανία. Οι κάτοικοι σε αυτές τις δύο ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταφέρει να πορεύονται στη ζωή τους με καθαρή σκέψη, ορθολογισμό, αισιοδοξία, κατανόηση και συμπόνια, με αποτέλεσμα να έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις δυσκολίες που εμφανίζονται μπροστά τους.

Γενικότερα, η στάση ζωής τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς έχουν καταφέρει να δώσουν στο άγχος την αξία που χρειάζεται και τίποτα παραπάνω, ενώ μπορούν με τη χρήση της λογικής να τιθασεύουν τα αρνητικά συναισθήματα και να εστιάζουν στο θετικό στοιχείο κάθε κατάστασης.

3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας ευτυχισμένος άνθρωπος

«Ό,τι αφήνεις πίσω σου, θα το βρεις μπροστά σου»

Κανείς δεν λέει ότι αυτή η ζωή είναι εύκολη και βατή. Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με εμπόδια, τα οποία καλούμαστε να ξεπεράσουμε για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Η κατά μέτωπο αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών μπορεί να αποτρέψει την επανεμφάνισή τους.

Όταν, όμως, τα στριμώχνουμε στην άκρη και αρνούμαστε ή αποφεύγουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά, τότε αυτά αποκτούν επιπλέον δύναμη και είναι δεδομένο πως συνεχώς θα εμφανίζονται μπροστά μας. Οι Φινλανδοί συνηθίζουν να λένε πως «ό,τι αφήσεις πίσω, θα το βρεις μπροστά σου», τονίζοντας πως οι αναβολές μόνο καταστροφικές μπορεί να αποδειχθούν.

«Δεν πειράζει, μην αγχώνεσαι γι’ αυτό»

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που ταλαιπωρούνται από διαταραχές άγχους, γεγονός που δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητά τους. Οι Δανοί έχουν καταφέρει να ξεχωρίζουν τις σημαντικές από τις μη καταστάσεις και έτσι σπάνια αγχώνονται. Η φράση «δεν πειράζει, μην αγχώνεσαι γι’ αυτό» είναι από τις αγαπημένες τους, τη χρησιμοποιούν καθημερινά και εννοούν την ερμηνεία της στο 100%.

Διατυπώνοντας αυτή τη φράση νιώθουν απελευθέρωση, ανακούφιση και ηρεμία, καθώς γνωρίζουν πως ό,τι κι αν έχει συμβεί, στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αυτή η φράση μας ενθαρρύνει να αποφεύγουμε τις αρνητικές σκέψεις και να πορευόμαστε με αισιοδοξία.

«Μερικοί έχουν ευτυχία, όμως όλοι έχουν καλοκαίρι»

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι όλοι έχουμε κακές μέρες, που μας έχει πάρει από κάτω, και ότι είναι ανούσιο να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους ανθρώπους. Καμιά ημέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και οι Φινλανδοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Άλλωστε, αυτό που επισημαίνουν είναι πως «μερικοί έχουν ευτυχία, όμως όλοι έχουν καλοκαίρι». Με άλλα λόγια, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου, θα έρθουν καλύτερες μέρες στο μέλλον.

Πηγή: jenny.gr