Παραπονιέσαι συνεχώς: 5+1 συνήθεις που ρουφούν την ενέργεια σου χωρίς να το καταλάβεις

23 Αυγ. 2022, 19:02

Παραπονιέσαι συνεχώς: 5+1 συνήθεις που ρουφούν την ενέργεια σου χωρίς να το καταλάβεις

Κάποιες από τις παρακάτω συνήθειες τις έχουμε πολλοί από εμάς. Κι όμως, είναι συνήθειες που μπορούν να μας ρουφήξουν την ενέργεια και να μας κρατήσουν μακριά από τους στόχους μας.

Αν έχεις κάποιες από τις παρακάτω συνήθειες, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις κάτι.

Παραπονιέσαι συνεχώς
Το να επισημαίνετε συνεχώς τι πάει στραβά σε μια κατάσταση, σας εμποδίζει να παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως problem-solver και ειδικό μπροστά σε μια ομάδα ή μέσα σε μια εταιρία. Και φυσικά είναι πιο δύσκολο να φτάσεις στην λύση του προβλήματος.

Φορτίζεις το τηλέφωνό σου δίπλα στο κρεβάτι
Όταν είναι αργά το βράδυ και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό να πάρετε το τηλέφωνό στα χέρια. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μετατρέψει την ανησυχία σας σε αϋπνία. Η ψυχική διέγερση και το φωτεινό μπλε φως μπερδεύει τους κιρκαδικούς ρυθμούς σας, το ρολόι ύπνου του σώματος. Ένας καλός τρόπος για να αντισταθείτε στον πειρασμό είναι να βάλετε το τηλέφωνό σας σε ένα άλλο δωμάτιο.

Κάνεις παρέα με τα λάθος άτομα
Όλοι θέλουν να γίνουν πετυχημένοι στον τομέα τους. Και όταν συζητάμε για επιτυχία, συνήθως εστιάζουμε στην σκληρή δουλειά, την επιμονή και άλλα τέτοια στοιχεία-κλειδιά που κάνουν την διαφορά. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που παίζει τον ρόλο του: Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο. Φρόντισε λοιπον να κάνεις παρέα με άτομα που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες με εσένα, αλλά και ανθρώπους που μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Ξοδεύεις πολύ χρόνο στα social media
Ολοένα και περισσότερο, οι επιστήμονες, οι γονείς και οι θεραπευτές βλέπουν πώς ο υπερβολικός χρόνος στα social media οδηγεί σε κατάθλιψη, κοινωνικό άγχος, μοναξιά σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Στο Facebook και το Instagram, ο καθένας προσπαθεί να παρουσιάζει μια τέλεια ζωή. Κάτι που μπορεί να σου ρίξει την ψυχολογία ή να σε βάλει σε ένα Mode συνεχούς ανταγωνισμού. Τα social media είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, αλλά προσέξτε τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτά.

Πολλοί συμβιβασμοί
H «γνωστική δυσαρμονία» είναι η κατάσταση στην οποία υπάρχουν αντικρουόμενες πεποιθήσεις και σκέψεις για μια κατάσταση ή για μια επιλογή που πρέπει να κάνετε. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε συνεχή πνευματική καταπόνηση. Σύμφωνοι, η ζωή δεν είναι πάντα τέλεια, και οι συμβιβασμοί είναι ένα φυσιολογικό και υγιές μέρος της ζωής. Ωστόσο, σκέψεις όπως, «Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να έχω» ή «δεν αξίζω τίποτα καλύτερο» σας κρατάνε πίσω. Μην φοβάστε να πάρετε τολμηρές αποφάσεις και να αλλάξετε τα πράγματα που δε σας αρέσουν.

Δεν βάζεις όρια
Πολύ συχνά, αισθανόμαστε άσχημα ή ενοχές να πούμε «όχι» όταν κάποιος ζητά μια χάρη, μας προσκαλεί κάπου ή θέλει να δανειστεί κάτι από εμάς. Μην φοβάστε να απαντήσετε με ειλικρίνεια. Ενώ όλοι έχουμε κάποιες όχι και τόσο διασκεδαστικές ευθύνες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμφωνήσετε σε κάτι που ξέρετε ότι θα σας κάνει να αγχωθείτε αργότερα. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν, αν αρχίσεις να βάζεις τα όρια σου προς τους άλλους.

itspossible