Οι 7 συμπεριφορές των γυναικών που είναι ανεξάρτητες αλλά νιώθουν μοναξιά

22 Φεβ. 2024, 17:37

Οι 7 συμπεριφορές των γυναικών που είναι ανεξάρτητες αλλά νιώθουν μοναξιά

Οι γυναίκες που είναι ανεξάρτητες έχουν μία εξωτερική εμφάνιση που αποπνέει ισορροπία. Ωστόσο πίσω από αυτή την εικόνα μπορεί να κρύβεται μια κρυφή αλήθεια: Η μοναξιά.

Υπάρχουν, όμως, συμπεριφορές που προδίδουν αυτή την σιωπηλή μάχη που διεξάγεται κάτω από την επιφάνεια. Από τις ανεπαίσθητες αλλαγές στη συμπεριφορά μέχρι κάποιες αλληλεπιδράσεις κάθε συμπεριφορά αφηγείται μια ιστορία ανομολόγητης λαχτάρας για σύνδεση.

Πρόκειται για ένα παράδοξο ταξίδι στο οποίο η ανεξαρτησία καλύπτει τον πόνο της μοναξιάς. Παρακάτω θα διαβάσετε αυτές τις 7 συμπεριφορές που έχουν οι ανεξάρτητες αλλά και μοναχικές γυναίκες.

Οι 7 συμπεριφορές των γυναικών που είναι ανεξάρτητες αλλά νιώθουν μοναξιά

  • Απομακρύνουν τους ανθρώπους
  • Βυθίζονται στη δουλειά
  • Προτιμούν τις σόλο περιπέτειες
  • Είναι πάντα εκεί για τους άλλους
  • Είναι πολύ καλές όταν κρύβουν τα συναισθήματά τους
  • Αποφεύγουν τις ουσιαστικές σχέσεις
  • Σπάνια ζητούν βοήθεια

Απομακρύνουν τους ανθρώπους

Όλοι μας έχουμε περάσει εκείνες τις φορές που χρειαζόταν να κρατήσουμε τους άλλους σε απόσταση, έτσι δεν είναι; Είναι ένας μηχανισμός άμυνας, ένας τρόπος για να κρατήσουν τους ανθρώπους μακριά και να μην τις πλησιάσουν πολύ.

Η ανεξαρτησία ισοδυναμεί με δύναμη και η εξάρτηση είναι ένδειξη αδυναμίας. Όταν διώχνετε τους ανθρώπους από κοντά σας αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην μοναξιά.

Βυθίζονται στη δουλειά

Μπορεί να μένουν στην δουλειά μέχρι αργά όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλουν να αποφύγουν να επιστρέψουν σε ένα άδειο σπίτι. Συνηθίζουν να απασχολούνται με την δουλειά τους για να ξεχάσουν την μοναξιά τους. Ωστόσο αυτή η συμπεριφορά την ενισχύει.

Το να είσαι ανεξάρτητος δεν σημαίνει ότι πρέπει να απομονώνεσαι ή να βυθίζεσαι στη δουλειά σε σημείο εξάντλησης. Δεν πειράζει να στηρίζεσαι σε άλλους μερικές φορές. Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο.

Προτιμούν τις σόλο περιπέτειες

Οι ανεξάρτητες γυναίκες είναι φυσικές τυχοδιώκτριες και ατρόμητες στην αναζήτηση νέων εμπειριών. Απολαμβάνουν τα μοναχικά ταξίδια, απολαμβάνουν το μοναχικό φαγητό και απολαμβάνουν τις βραδιές ταινίας μόνες τους.

Υπάρχει μια αναμφισβήτητη συγκίνηση στο να περιηγείσαι μόνος σου σε μια ξένη πόλη ή να απολαμβάνεις ένα ήσυχο γεύμα χωρίς την ανάγκη για κουβέντα, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, μέσα σε αυτή την ελευθερία κρύβεται ένα παράδοξο.

Η ίδια η δύναμη και η αυτοπεποίθηση που τις χαρακτηρίζει μπορεί επίσης να τις παγιδεύσει σε έναν κύκλο μοναξιάς. Η κοινωνία επικροτεί την ανεξαρτησία τους, αλλά κάτω από την επιφανειακή αυτοπεποίθηση τους κρύβεται συχνά μια λαχτάρα για σύνδεση.

Όσο συνεχίζουν να κάνουν πράγματα μόνες τους υπάρχει ο κίνδυνος να διαιωνίσουν αυτόν τον κύκλο, καλύπτοντας τα συναισθήματα μοναξιάς με μια πρόσοψη ανεξαρτησίας.

Είναι πάντα εκεί για τους άλλους

Δεν είναι ειρωνικό ότι οι άνθρωποι που είναι πάντα εκεί για τους άλλους συχνά αισθάνονται πιο μόνοι; Οι ανεξάρτητες γυναίκες είναι συνήθως οι στυλοβάτες της κοινότητάς τους. Είναι αυτές στις οποίες όλοι απευθύνονται για υποστήριξη ή καθοδήγηση.

Γίνονται ο ώμος που χρειάζονται οι άλλοι για να ακουμπήσουν. Δίνουν σοφές συμβουλές ή παρέχουν παρηγοριά. Είναι τόσο καλές στο να φροντίζουν τους άλλους που συχνά παραμελούν τις δικές τους ανάγκες.

Χαμογελούν, δίνουν το χέρι τους και προσφέρουν μια παρηγορητική κουβέντα, ενώ παράλληλα κρύβουν τη δική τους μοναξιά. Είναι ένα βαρύ φορτίο που πρέπει να σηκώσουν.

Είναι πολύ καλές όταν κρύβουν τα συναισθήματά τους

Οι ανεξάρτητες γυναίκες συχνά αισθάνονται την ανάγκη να δείχνουν ένα γενναίο πρόσωπο στους άλλους. Χαμογελούν αλλά μπορεί βαθιά μέσα τους να στεναχωριούνται.

Φοβούνται ότι αν δείξουν τα συναισθήματα τους θα είναι ευάλωτες και θα φανούν αδύναμες. Αυτό απλά ενισχύει την απομόνωση που νιώθουν. Αν κάνετε το ίδιο τότε θα πρέπει να θυμάστε: Όταν αγκαλιάζετε τα συναισθήματα σας δεν είναι αδυναμία, είναι απλά μέρος της εμπειρίας του να είσαι άνθρωπος. Θα μπορούσε να είναι το κλειδί για περαιτέρω αυτογνωσία και για την εξάλειψη αυτής της κρυφής μοναξιάς.

Αποφεύγουν τις ουσιαστικές σχέσεις

Για να οικοδομήσει κανείς βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις σημαίνει ότι ξεγυμνώνουν την ψυχή τους σε ένα άλλο άτομο. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και γι’ αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό.

Νιώθουν άνετα με αλληλεπιδράσεις επιφανειακού επιπέδου, επειδή είναι ασφαλείς. Αυτές οι συναναστροφές δεν απαιτούν να είναι ευάλωτες και συναισθηματικά εκτεθειμένες.

Αλλά εδώ είναι το θέμα: το να αποφεύγουμε τις βαθιές συνδέσεις μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα αποσύνδεσης και μοναξιάς. Μπορεί να μας αφήσει να νοσταλγούμε περισσότερα, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τι είναι αυτό το «περισσότερα».

Σπάνια ζητούν βοήθεια

Γνωρίζετε ότι το να ζητάτε βοήθεια μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνει να φαίνεστε πιο ικανοί, όχι λιγότερο; Μια μελέτη από το Harvard Business School διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ζητούν συμβουλές συχνά θεωρούνται πιο ικανοί από τους συναδέλφους τους.

Το να ζητάτε βοήθεια δεν ισοδυναμεί με αδυναμία ή αποτυχία. Είναι μια απόδειξη της σοφίας σας, αναγνωρίζοντας πότε μια χείρα βοηθείας θα μπορούσε να ελαφρύνει το φορτίο και να σας ωθήσει προς τα εμπρός.

Η ανεξαρτησία δεν αποκλείει την ανθρώπινη επαφή

Εν κατακλείδι, αυτές οι 7 συμπεριφορές χρησιμεύουν ως οδυνηρές υπενθυμίσεις της πολυπλοκότητας που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της ανεξαρτησίας. Για πολλές γυναίκες, η πρόσοψη της αυτοπεποίθησης κρύβει μια βαθύτερη πάλη με τη μοναξιά.

Ας μην παραβλέπουμε τις σιωπηλές κραυγές για σύνδεση. Αντίθετα, ας επεκτείνουμε την ενσυναίσθηση και την υποστήριξη σε όσους κινούνται σε αυτή τη λεπτή ισορροπία. Να θυμάστε, η ανεξαρτησία δεν αποκλείει την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή- απλώς υπογραμμίζει τη σημασία της.

Πηγή: enikos.gr