6 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσουμε πιο γεμάτα χείλη, καθώς μεγαλώνουμε

13 Ιαν. 2024, 09:18

6 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσουμε πιο γεμάτα χείλη, καθώς μεγαλώνουμε

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα και τα χείλη χάνουν σιγά σιγά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις ουσίες που προάγουν τη δύναμη και την ελαστικότητα τους. Αυτό το γεγονός οδηγεί σταδιακά σε ρυτίδες, χαλάρωση και απώλεια της πυκνότητας των ιστών — όχι μόνο στο πρόσωπο και το σώμα σας αλλά και στο ευαίσθητο δέρμα των χειλιών σας. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τον όγκο και να αποκτήσετε πιο γεμάτα χείλη.

Πιο γεμάτα χείλη με φυσικό τρόπο
1. Απολέπιση στα χείλη.

Η απολέπιση των χειλιών με ένα scrub για τα χείλη ή ένα πινέλο σιλικόνης μπορεί να τα βοηθήσει να φαίνονται πιο γεμάτα καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό συνοδεύεται από το πρόσθετο πλεονέκτημα της λείανσης των χειλιών για πιο ομοιόμορφη εφαρμογή άλλων προϊόντων για τα χείλη.

2. Συχνή ενυδάτωση σε βάθος.

Η ενσωμάτωση ενός καλά διαμορφωμένου lip balm είναι ένας άλλος τρόπος για πιο γεμάτα χείλη καθώς μεγαλώνουμε.

Το βαθιά ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται πιο παχύ. Τα μαλακτικά είναι η κύρια ομάδα ενεργών συστατικών που πρέπει να αναζητήσετε σε μια φόρμουλα προϊόντος για τα χείλη. Υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα που προέρχονται από συστατικά φυτικής προέλευσης, όπως βούτυρο καριτέ, κανόλα, αμύγδαλο, καρύδα, αβοκάντο και καστορέλαιο.

 
3. Απαραίτητο το lip liner.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια οπτική ψευδαίσθηση για πιο γεμάτα χείλη, με lip liner.

Χρησιμοποιήστε ένα lip liner ίδιου χρώματος με τα δικά σας χείλη ή ελαφρώς πιο σκούρο από το χρώμα των χειλιών σας. Στη συνέχεια εφαρμόστε το κραγιόν και βάλτε ένα πιο ανοιχτόχρωμο lip gloss στο κέντρο. Έτσι θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο γεμάτου σχήματος χειλιών.

4. Όχι σε ορισμένες αποχρώσεις.

Ορισμένες αποχρώσεις προσθέτουν όγκο, ενώ άλλες κάνουν τα χείλη να φαίνονται μικρότερα. Απομακρυνθείτε από τα υπερβολικά σκούρα και ματ προϊόντα για τα χείλη. Αυτά τραβούν την προσοχή στην ξηρότητα και τυχόν γραμμές γύρω από το στόμα.

Τα ματ κραγιόν μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα και κάνοντας τα χείλη να φαίνονται σφιχτά και ζαρωμένα. Αντίθετα, προϊόντα με κρεμώδη υφή ή χρωματικά lip gloss με υψηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών ελαίων και εκχυλισμάτων φυτικής προέλευσης θα βοηθήσουν το δέρμα να διατηρήσει την ισορροπημένη περιεκτικότητά του σε υγρασία, κάνοντας τα χείλη να φαίνονται πιο σαρκώδη και γεμάτα.

5. Δοκιμάστε προϊόντα για τα χείλη με μέντα ή μενθόλη.

Δοκιμάσετε lip balms ή ορούς με μενθόλη και άλλα παράγωγα μέντας.

Το αιθέριο έλαιο μέντας προσφέρει καταπραϋντικές, δροσιστικές, αναζωογονητικές και ενυδατικές ιδιότητες και προσφέρει αποτελέσματα όγκου. Χάρη στην περιεκτικότητά της σε μενθόλη, η μέντα προάγει την κυκλοφορία και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, κάνοντας φυσικά τα χείλη να φαίνονται πιο λαμπερά και γεμάτα.

6. Μην ξεχνάτε την UV προστασία.

Η προστασία των χειλιών από τον ήλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει να παραμείνουν απαλλαγμένα από ζάρες και ρυτίδες. Προιόντα για τα χείλη που περιέχουν φίλτρα UV θα υποστηρίξουν τα χείλη έναντι της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το οξειδωτικό στρες θέτει σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος και προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα, επιταχύνοντας τα σημάδια γήρανσης.

healthstories