H ιέρεια του μακιγιάζ Bobbi Brown αποκαλύπτει beauty tips για γυναίκες άνω των 40

11 Ιαν. 2024, 18:14

H ιέρεια του μακιγιάζ Bobbi Brown αποκαλύπτει beauty tips για γυναίκες άνω των 40

Η Bobbi Brown από την παιδική της κιόλας ηλικία παρατηρούσε με μεγάλη προσήλωση τη μητέρα της ενώ βαφόταν «Θυμάμαι να παρακολουθώ τη μητέρα μου μέσα στο μπλε επιχρυσωμένο μπάνιο της να εφαρμόζει τη λευκή σκιά ματιών και το μαύροlinerκαι να δείχνει πολύ λαμπερή αλλά και φρέσκια».

Η αγάπη της για τον μαγικό κόσμο της ομορφιάς της οδήγησε στο κολλέγιο Emerson της Βοστώνης, όπου απέκτησε πτυχίο B.F.A. στο θεατρικό μακιγιάζ. Μετά την αποφοίτησή της, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί πλέον ως επαγγελματίας makeup artist.

Το ταλέντο της αναγνωρίστηκε αμέσως με αποτέλεσμα οι πρώτες της δουλειές να είναι για μεγάλα περιοδικά μόδας μεταξύ των οποίων η Vogue, το Cosmopolitan και το Self Service. Η καριέρα της απογειώθηκε και η Bobbi κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μερικά από τα πιο κλειστά κυκλώματα της παγκόσμιας μόδας.

Δέκα χρόνια μετά την ανεξάρτητη σταδιοδρομία της, μια τυχαία συνάντηση με έναν φαρμακοποιό κατά τη διάρκεια φωτογράφισης για περιοδικό, άλλαξε τα πάντα. «Είχα την ιδέα να δημιουργήσω ένα κραγιόν που δεν θα μυρίζει, δεν θα είναι στεγνό ή λιπαρό και θα μοιάζει πολύ φυσικό, όπως ακριβώς τα χείλη αλλά κάτι καλύτερο – και είπα στον φαρμακοποιό για αυτό», δήλωσε η ίδια.

Ο φαρμακοποιός έφτιαξε το κραγιόν και το αποτέλεσμα ήταν το Brown Lip Color, μια ροζ-καφέ απόχρωση. Πολύ σύντομα ακολούθησαν εννέα άλλες αποχρώσεις κραγιόν με βάση το καφέ χρώμα κι έτσι η σειρά κραγιόν της Bobbi ήταν πλήρης.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή αφού έπειτα από μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας η Estee Lauder εξαγόρασε την Bobbi Brown, με την ιδρύτρια του brand να διατηρεί καλλιτεχνική διεύθυνση του.

Η ίδια είναι μια γυναίκα που θέλει να κάνει τη ζωή των άλλων ανθρώπων πιο όμορφη όχι μόνο με τα καλλυντικά της, αλλά και με τη συνολική προσέγγιση της. Αναφορικά με τις γυναίκες που έχουν μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους η Bobbi έχει πει: «Η ζωή σίγουρα δεν επιβραδύνεται μετά τα 40. Μπορεί να εργάζεστε και να φροντίζετε τα παιδιά (ή τους γονείς, ή και τα δύο) ή να εξελίσσεστε με άλλους τρόπους.

Έχοντας αποκτήσει το τρίτο μου μωρό στα 41 μου, ξέρω πώς είναι να κάνεις ταχυδακτυλουργίες θέλοντας να φαίνεσαι ο καλύτερος ενώ διαχειρίζεσαι ένα γεμάτο πρόγραμμα».

Ενώ για τις beauty συνήθειες που ακολουθεί ευλαβικά σημείωσε ότι δε φεύγει ποτέ από το σπίτι χωρίς να φορέσει αντηλιακό και κρέμα ματιών.

Τα 4 beauty tips που προτείνει η Bobbi σε γυναίκες άνω των 40:

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα

Αναζητήστε μακιγιάζ που μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς τρόπους και που θα θρέψει το δέρμα σας. Αποφύγετε τις φόρμουλες που ισχυρίζονται ότι διαρκούν όλη την ημέρα, καθώς τα προϊόντα μακράς χρήσης τείνουν να ξηραίνουν το δέρμα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες επειδή τυχόν λεπτές γραμμές ή ρυτίδες θα τονιστούν. Αντίθετα, επιλέξτε προϊόντα ομορφιάς με ενυδατικά συστατικά όπως το σκουαλάνιο και το λάδι από σπόρους jojoba.

Keep it simple

Εξοικονομήστε χρόνο και χώρo κάνοντας μακιγιάζ με τα δάχτυλά σας και αποφύγετε τα πολλά πινέλα. Τρίψτε σε foundation (μου αρέσει το What the Foundation του Jones Road), απαλό ρουζ, ακόμα και μια κρεμώδη σκιά ματιών. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων όπως ένα κρεμώδες ρουζ τόσο στα χείλη όσο και στα μάγουλα. Το αγαπημένο μου είναι το Jones Road Lip and Cheek Stick. Το τρίβω στα μήλα των μάγουλων μου και μετά εφαρμόζω με ελαφριές κινήσεις οποιαδήποτε χρωστική ουσία έχει απομείνει στα χείλη μου.

Τονίστε τα μάτια σας

Όλοι, ακόμα και οι ξανθές αλλά και όσες έχουν γκρίζα μαλλιά, πρέπει να φορούν μαύρη μάσκαρα, καθώς δεν υπάρχει καλύτερο χρώμα για να αναδείξει τα μάτια. Το eyeliner θα βοηθήσει τα μάτια να ξεχωρίσουν επίσης, χρησιμοποιήστε μαύρο και για αυτό! Πλησιάστε το μολύβι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων και, στη συνέχεια, απλώς μετατρέψτε τυχόν λάθη σε smoky eye αναμειγνύοντας τις σκιές.

Προσθέστε χρώμα.

Τα χείλη μας όσο μεγαλώνουμε χάνουν τη χρωστική τους ουσία και γίνονται πιο αχνά, οπότε αναζητήστε μια απόχρωση κοντά σε αυτό που ήταν το αρχικό χρώμα των χειλιών σας. Προτιμώ μια ουδέτερη απόχρωση του Jones Road The Lip Pencil. Αν είστε κάποιος που δεν σας αρέσει το χρώμα στα χείλη σας, δώστε ζωή στα μάγουλά σας με ένα λαμπερό ρουζ.

Για μια ανοιχτή επιδερμίδα, επιλέξτε μια απόχρωση του ροζ. Για πιο σκούρες επιδερμίδες επιλέξτε μια καστανή απόχρωση πορτοκαλί, κίτρινο-καφέ ή βερικοκί.

Πηγή: thenotebook.gr