Πώς να κάνετε στο πρόσωπό σας ένα «φυσικό λίφτινγκ» αφιερώνοντας μόλις πέντε λεπτά την ημέρα

03 Ιαν. 2024, 17:52

Πώς να κάνετε στο πρόσωπό σας ένα «φυσικό λίφτινγκ» αφιερώνοντας μόλις πέντε λεπτά την ημέρα

Ορισμένα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα στον κόσμο της ομορφιάς όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Ο δείκτης προστασίας και η ρετινόλη είναι οι πρωταγωνιστές: Αν χρησιμοποιείτε SPF 30 κάθε μέρα, θα έχετε λιγότερες ρυτίδες και αν θέλετε να απαλύνετε τις γραμμές και να βοηθήσετε στην εξασθένιση των κηλίδων που προκαλούνται από τον ήλιο, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ρετινόλης.

Και για τα τα δύο έχουν γίνει επίσημες επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν.

Ωστόσο, με την ιλιγγιώδη ποικιλία άλλων θεραπειών ομορφιάς και μαγικών συστατικών με τα οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά - λέιζερ, πίλινγκ, ενέσιμα, σταγόνες βιταμινών και μάσκες φωτός, όλα υπόσχονται μια λάμψη. Από πού όμως να ξεκινήσουμε;

Λοιπόν, όπως συμβαίνει συχνά, μερικές φορές τα βασικά και απλά είναι αυτά που αποδίδουν. Ο λόγος για το μασάζ προσώπου που όπως αναφέρει δημοσίευμα του Telegraph λειτουργεί πραγματικά και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται λιγότερο πρησμένο και λίγο πιο σμιλευμένο. Αλλά και εδώ η εξάσκηση και η συνέπεια είναι το κλειδί.

Είναι πραγματικά λογικό - υπάρχουν σχεδόν 70 μύες στο πρόσωπο και το λαιμό μας, οι οποίοι, όταν τους κάνουμε τακτικά μασάζ, μπορούν να απελευθερώσουν την ένταση.

Αν όλα αυτά ακούγονται ελκυστικά, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, τότε οι συμβουλές της facialist Sophie Perry και το νέο της βιβλίο The Natural Facelift (HarperCollins) είναι μια εξαιρετική αρχή. Η ίδια εξηγεί στην Telegraph τις βασικές τεχνικές και μια εύκολη πεντάλεπτη ρουτίνα για να ξεφουσκώσετε το πρόσωπό σας και να δείχνετε πιο ξεκούραστοι.

Πώς να δώσετε αίσθηση φυσικού λίφτινγκ στο πρόσωπό σας

H αρχή

«Ακόμα κι αν έχετε μόνο 2 λεπτά, κάντε αυτή την κίνηση για να δείχνετε πιο ξεκούραστη», λέει η Perry.

«Σκεφτείτε το σαν να βγάζετε την τάπα από την μπανιέρα για να βγει το νερό. Χρησιμοποιείτε αρκετά απαλή πίεση και ξεκινήστε από τα κόκαλα της κλείδας. Συνεχίστε μέχρι το λαιμό και πίσω από τους λοβούς των αυτιών. Επαναλάβετε 5 φορές».

Ακολουθεί το σαγόνι και το πρόσωπο

«Κάντε και τα δύο χέρια σε σχήμα «L» και τοποθετήστε τα μαζί σαν να προσεύχεστε. Ξεκινήστε με τους αντίχειρες κάτω από το πηγούνι και τους δείκτες στο πάνω μέρος της μύτης στη γωνία των ματιών και, στη συνέχεια, σκουπίστε αργά και απαλά με τους αντίχειρες και τους δείκτες όλο το πρόσωπο, τελειώνοντας στους κροτάφους. Επαναλάβετε όσες φορές μπορείτε. Είναι υπέροχο να το κάνετε το πρωί.»

Η ανύψωση των ματιών

«Χρησιμοποιήστε τον παράμεσο και το μεσαίο δάχτυλο για να κάνετε μια απαλή κίνηση από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, μέχρι κάτω από τα μάτια και την αρχή του οστού του φρυδιού, όπου ξεκινούν τα φρύδια. Εφαρμόστε λίγη πίεση εδώ. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέσο ανακούφισης από την ένταση. Και μόνο το να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε πίεση εδώ είναι ένα άμεσο αγχολυτικό μέσο όπου κι αν βρίσκεστε - στο γραφείο σας, στην κουζίνα ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι το βράδυ.

Η ένταση μπλοκάρει το λεμφικό σύστημα, οπότε συνηθίστε να ανακουφίζετε την περιοχή αυτή κάθε μέρα, καθώς μπορεί να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ενώ το μασάζ θα φέρει περισσότερο οξυγονωμένο αίμα στην περιοχή».

Πηγή: bovary.gr