Νεανικό πρόσωπο και σώμα σε κάθε ηλικία

16 Δεκ. 2023, 10:36

Νεανικό πρόσωπο και σώμα σε κάθε ηλικία

To μοντέλο και παρουσιάστρια Βάλια Χατζηθεοδώρου, η δερματολόγος Μαρία Καρδάση και ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για νεανικό πρόσωπο και σώμα σε κάθε ηλικία.

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί μιλούν για τις αισθητικές παρεμβάσεις που γίνονται σε πρόσωπο και σώμα ανάλογα με την ηλικία.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και σε δύσκολες οικονομικά περιόδους, πολλοί διαθέτουν χρήματα για να φαίνονται νεότεροι. Ιδιαίτερα παραμονές των γιορτών, τόσο οι μη παρεμβατικές λύσεις, όσο και οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν την τιμητική τους.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι το μοντέλο – παρουσιάστρια Βάλια Χατζηθεοδώρου, η οποία μιλά για όσα κάνει, όσα φοβάται να κάνει αλλά και όσα σκέφτεται να κάνει στο μέλλον προκειμένου να διατηρήσει τη νεανικότητα στο πρόσωπο και το σώμα της.

«Γενικά πιστεύω ότι είναι ωραίο να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Το κλειδί σε όλα είναι το μέτρο».

Πότε και με ποια όπλα «πολεμάμε» την αντιγήρανση στο πρόσωπο

Η δερματολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιγήρανσης, Μαρία Καρδάση ανέφερε:

«Ένας δείκτης πολύ σοβαρός είναι για να δει κάποιος αν πρέπει να κάνει κάτι είναι αν διαγράφει ο μετωπιαίος μυς καθώς σηκώνει τα φρύδια του. Όταν ξεκινήσει η ρυτίδα της συνοφρύωσης η πρώτη  κίνηση είναι η αποκατάσταση του μυϊκού, δηλαδή ένεσης τοξίνης για να σταματήσει ο μυς να υπερσυσπάται».

Ως προς την επίδραση που μπορεί να έχει η χρήση μίας καλλυντικής κρέμας η κα. Καρδάση εξήγησε:

«Ό,τι ακουμπήσει το δέρμα έχει δράση φαρμάκου πάνω του. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε καλά τι κρέμες θα διαλέξουμε, γιατί είναι καλύτερα να μην βάλεις κρέμα αν είναι να βάλεις λάθος».

Η ηλικία των 30 ετών θεωρείται ως κομβική και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσέξουμε.

Όπως περιέγραψε η  δερματολόγος : «Γενικευμένα και χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι εξατομικευμένες ανάγκες της επιδερμίδας του κάθε ανθρώπου υπάρχει ένα πρωτόκολλο το οποίο έχει την κάτωθι σειρά: αρχικά είναι η τοξίνη και μετά ακολουθούν τα fillers και ίσως κάποια πλέγματα».

Οι selfies, τα φίλτρα και οι πλαστικές επεμβάσεις

Ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, μίλησε για τα αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια που μπορεί να οδηγήσουν έναν άνθρωπο σε ένα χειρουργικό τραπέζι.

«Τα αντικειμενικά κριτήρια υπάρχουν σε όλες τις εμβάσεις. Αντικειμενικό είναι η περίσσεια δέρματος».

πηγή: MEGA TV