Butter yellow: Το χρώμα που θα βλέπουμε παντού αυτή τη σεζόν

27 Σεπ. 2023, 09:36

Butter yellow: Το χρώμα που θα βλέπουμε παντού αυτή τη σεζόν

Είναι κάτι ανάμεσα σε κίτρινο και κρεμ κι έρχεται να προστεθεί στην παλέτα με τα ουδέτερα χρώματα του φετινού φθινοπώρου.
 
Καθώς βαδίζουμε προς το χειμώνα και διαμορφώνουμε τις ντουλάπες μας, προς έκπληξη αρκετών το χρώμα που παίρνει το προβάδισμα είναι το βουτυρένιο κίτρινο. Προτού αναρωτηθείτε γιατί, σκεφτείτε ότι η θεωρία των χρωμάτων έχει δείξει ότι το κίτρινο έχει συσχετιστεί με τη ζεστασιά, την ενέργεια και την ενίσχυση της διάθεσης. Μας θυμίζει ηλιοφάνεια και αισιοδοξία, δύο απαραίτητα συστατικά για την εποχή του χρόνου όπου οι μέρες αρχίζουν να μικραίνουν και η θερμοκρασία πέφτει. Και παρόλο που το κίτρινο είναι ένα χρώμα που πολλοί βρίσκουν δύσκολο να φορέσουν, αυτή η ανοιχτόχρωμη απόχρωση είναι μια ευέλικτη επιλογή που ενδείκνυται για μπόλικους ενδυματολογικούς συνδυασμούς.

Σύμφωνα με τη γνώμη αρκετών editors μόδας, είναι πολύ πιο εύκολο να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα συγκριτικά με τα άλλα παστέλ, καθώς θεωρείται η γλυκιά εκδοχή του κρεμ. Διόλου περίεργο που αυτό το λαχταριστό χρώμα τραβάει όλη την προσοχή το χειμώνα, όπου συνήθως κυριαρχούν τα πιο σκούρα ουδέτερα, όπως το καφέ, το γκρι, το μπορντό και το μπλε.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά αρκετοί οίκοι μόδας, όπως ο Givenchy και ο Zimmermann, έδειξαν την προτίμησή τους στην πολυμορφικότητα του παστέλ κίτρινου χρώματος, το οποίο ενσωμάτωσαν με μοντέρνα προσέγγιση στις συλλογές τους για το Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023.

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινήθηκαν και οι οίκοι Prada και Etro, ενώ ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta έδωσε τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό το χρώμα που το αποτύπωσε και στην πλεκτή δερμάτινη σιλουέτα της καινούριας τσάντας Hop. Υπάρχει μια αίσθηση «ήσυχης πολυτέλειας» σε αυτή την ντελικάτη κίτρινη απόχρωση που δείχνουν να αγαπούν αρκετά it-girls όπως η Σοφία Ρίτσι, η οποία όχι μόνο φορά head-to-toe αυτό το λαχταριστό χρώμα, αλλά το συνδυάζει εξίσου άνετα τόσο με άλλα ουδέτερα χρώματα όσο και με μεταλλιζέ υφάσματα. Εσείς;

.marieclaire