Ρουζ: Tips που αξίζει να γνωρίζετε αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα

23 Σεπ. 2023, 18:15

Ρουζ: Tips που αξίζει να γνωρίζετε αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα

Λίγο ρουζ αρκεί για να προσθέσετε ένα touch ζεστασιάς στο μακιγιάζ σας.

Και ομολογουμένως, εκτός από την επιλογή της ιδανικής απόχρωσης (αυτό είναι μεταξύ άλλων θέμα γούστου, εποχής, αλλά και του μακιγιάζ που θέλετε να πετύχετε), υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας εάν θέλετε το ρουζ σας θα δείχνει όμορφο για όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Η «σωστή» τοποθέτηση, η ποσότητα και η φόρμουλα που θα επιλέξετε, είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου συνδυαστικά πάντα και με άλλα πράγματα, όπως ο τύπος της επιδερμίδας σας.

Πείτε ναι στις πιο έντονες χρωστικές 
Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, προτιμήστε φόρμουλες που έχουν λίγο πιο έντονες χρωστικές ουσίες (pigment). Αυτό συμβαίνει επειδή το σμήγμα/ η λιπαρότητα τείνει να «λιώνει» όλα τα κρεμώδη προϊόντα.

Προτιμήστε τις πουδρένιες υφές ρουζ
Όπως είπαμε παραπάνω, η επιλογή της σωστής φόρμουλας είναι τόσο σημαντική όσο και η σωστή απόχρωση. Παρά το γεγονός πως λατρεύουμε τα κρεμώδη ρουζ για το πραγματικά fresh αποτέλεσμα και τη φυσική γυαλάδα που προσφέρουν, πολλοί makeup artists δεν τα συνιστούν σε πολύ λιπαρό, μικτό ή με τάση για ατέλειες δέρμα. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, το ρουζ σε μορφή πούδρας είναι η πιο safe επιλογή.

Αν χρησιμοποιήσετε κρεμώδες ρουζ, κάντε πολύ καλό blending 
Είναι αλήθεια ότι το κρεμώδες ρουζ συχνά γίνεται αόρατο στο λιπαρό δέρμα μετά από μία ή δύο ώρες, καθώς το υπερβολικό σμήγμα καθιστά πιο δύσκολο για τις χρωστικές να μείνουν στην επιφάνεια του δέρματος. Το μυστικό εδώ αρχικά βρίσκεται στο πολύ καλό blending με τα δάχτυλα που επιτρέπει στο ρουζ να γίνει «ένα» με την επιδερμίδα και όχι απλά να κάτσει στην επιφάνειά της.

Σφραγίστε με μία διάφανη πούδρα
Αφού το ρουζ ενσωματωθεί τέλεια στο δέρμα σας, επόμενο στάδιο είναι να «σφραγίσετε» το αποτέλεσμα με τη βοήθεια μιας διάφανης πούδρας σεταρίσματος (setting powder). Προτιμήστε μία πούδρα με ελαφριά υφή, χωρίς ταλκ, που μία στρώση της αρκεί για να σταθεροποιήσει το ρουζ και να του χαρίσει μεγαλύτερη διάρκεια.