Οι 4 απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις το look σου να μοιάζει ακριβό

07 Σεπ. 2023, 10:39

Οι 4 απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις το look σου να μοιάζει ακριβό

Οι 4 απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις το look σου να μοιάζει ακριβό

Αν θέλεις να μοιάζει το look σου ακριβό, χωρίς απαραίτητα να είναι, μπορείς να το κατορθώσεις, απλά και μόνο ακολουθώντας 4 βασικούς κανόνες. Ναι, φυσικά και μπορείς να έχεις ψωνίσει από second hand μαγαζί ή από μια fast fashion εταιρεία και το ρούχο σου να μοιάζει custom made.

Στις μέρες μας δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αγοράσουν ακριβά ρούχα. Είτε απλά έχεις αρκετά λεφτά για να το κάνεις, είτε είσαι από αυτούς που δε τους ενδιαφέρει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα και ψωνίζουν ένα κομμάτι τον χρόνο. Η πλειοψηφία όμως των καταναλωτών θέλει ρούχα που να μη χρειάζεται να δώσει 3 μισθούς για να τα αγοράσει. Έλα όμως που πολλές φορές τα πιο φτηνά κομμάτια, μοιάζουν όντως φτηνά. Όχι, δεν είναι το ύφασμα, ούτε το χρώμα, είναι 4 βασικά πράγματα. Αν τα παρατηρήσεις και τα βγάλεις από την γκαρνταρόμπα σου, τότε θα δεις πως θα μοιάζει πολύ ακριβότερη από ότι πραγματικά είναι χωρίς να έχεις δώσει μια περιουσία. Δώσε προσοχή στην παρακάτω λίστα και κράτα σημειώσεις!


1. Όχι στα παντελόνια με λάστιχο στη μέση
 
Μη φοράς παντελόνια με λάστιχο στη μέση. Το λάστιχο δίνει την εντύπωση του one size ρούχου, άρα πιο φτηνού και φυσικά δεν μπορεί να σου σταθεί τόσο σωστά στο σώμα όσο ένα παντελόνι με υφασμάτινη μέση, κουμπί και καλή ραφή.


2. Όχι στα ρούχα με ρυθμιζόμενες τιράντες
 
Πάντα να παρατηρείς αν οι τιράντες της μπλούζας ή του φορέματός σου είναι με αυξομειώσεις, δηλαδή αν μοιάζουν με τις ρυθμιζόμενες τιράντες του σουτιέν σου. Αν ναι, τότε καλύτερα να πας το ρούχο σε έναν ράφτη, ώστε να βρει το κατάλληλο ύψος για το μπούστο σου και να τις αφαιρέσει.

 
3. Όχι στη λαστιχένια ζώνη ή στο υφασμάτινο ζωνάκι
 
Άσε τα φορέματα με λαστιχένια ζώνη ή υφασμάτινο ζωνάκι εκεί που τα βρήκες. Μοιάζουν φτηνά και δεν δίνουν αυτόν τον αέρα κομψότητας που αναζητάς. Στη θέση τους επέλεξε ένα φόρεμα που να έχει σωστές ραφές και να αγκαλιάζει το σώμα σου.

4. Όχι στα εμφανή φερμουάρ
 
Αν το φερμουάρ φαίνεται, τότε δεν μας κάνει. Ναι, μπορεί να είναι για στιλ, αλλά και πάλι δεν κάνει το ρούχο να φαίνεται ακριβό, ούτε είναι διαχρονικο. Καλύτερα πες ναι στα κουμπιά -πάντα στο ίδιο χρώμα ή απόχρωση με το ρούχο- που δίνουν και μια vintage νότα.

/jenny