Τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας για να διατηρήσουν ένα σταθερό βάρος

05 Σεπ. 2023, 11:46

Τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας για να διατηρήσουν ένα σταθερό βάρος

Τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας για να διατηρήσουν ένα σταθερό βάρος
Η Mary Sabat, MS, RDN, LD, Διατροφολόγος και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ace, συμβούλεψε ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες που επιδιώκουν να διατηρήσουν ένα σταθερό βάρος προκειμένου να ζήσουν μια μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή θα πρέπει να εξετάσουν τις ακόλουθες στρατηγικές:

  • Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή. Η Sabat προτείνει να τρώτε ολοκληρωμένα γεύματα, συμπεριλαμβανομένων: ποικιλίας φρούτων, λαχανικών, άπαχων πρωτεϊνών, δημητριακών ολικής αλέσεως και υγιεινών λιπαρών. Είναι επίσης συνετό να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα σνακ με ζάχαρη και τα ποτά με πολλές θερμίδες, είπε.
  • Κάντε τακτική σωματική δραστηριότητα. Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις – όπως το περπάτημα, το κολύμπι και η ποδηλασία – είναι εξαιρετικές, καθώς και η προπόνηση δύναμης. «Η άσκηση βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, του μεταβολισμού και της συνολικής υγείας», εξήγησε.
  • Εξασκηθείτε στον έλεγχο μερίδων. «Να προσέχετε τα μεγέθη των μερίδων για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής», είπε η Sabat. «Δώστε προσοχή στα σημάδια πείνας και κορεσμού και αποφύγετε να τρώτε από πλήξη ή άγχος».
  • Διαχειριστείτε το άγχος σας. «Το χρόνιο στρες μπορεί να συμβάλει στην αύξηση ή στην απώλεια βάρους λόγω ορμονικών αλλαγών», σημείωσε. «Ασχοληθείτε με τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές ή η γιόγκα για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος».
  • Μείνετε ενυδατωμένοι. Η Sabat προτείνει να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Μερικές φορές, η δίψα μπορεί να εκληφθεί εσφαλμένα με την πείνα, οδηγώντας σε περιττά σνακ», σημείωσε.
  • Κάντε τακτικές εξετάσεις. «Οι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό τυχόν υποκείμενων προβλημάτων υγείας που μπορεί να επηρεάσουν τη σταθερότητα του βάρους», δήλωσε η Sabat. «Η άμεση αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων μπορεί να κάνει καλό στην συνολική υγεία».
  • Κοιμηθείτε καλά. Ο Sabat είπε ότι είναι σημαντικό να τεθεί ως προτεραιότητα η επαρκής ποσότητα ξεκούραστου ύπνου, εξηγώντας ότι ο κακός ύπνος μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη και τον μεταβολισμό.
  • Αναζητήστε κοινωνική υποστήριξη. «Περιβάλλεται τον εαυτό σας με ένα υποστηρικτικό κοινωνικό δίκτυο», προέτρεψε η Sabat. «Η ενασχόληση με θέματα υγείας με φίλους ή οικογένεια μπορεί να διευκολύνει τη διατήρηση ενός σταθερού βάρους».

newsbeast