Οι top τάσεις του καλοκαιριού και tips να τις ακολουθήσεις

31 Ιουλ. 2023, 16:25

Οι top τάσεις του καλοκαιριού και tips να τις ακολουθήσεις

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει, ο ήλιος λάμπει, και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου! Όπως κάθε σεζόν, έτσι και το καλοκαίρι, νέα trends κάνουν την εμφάνισή τους και η έμπνευση που προσφέρουν είναι ατελείωτη.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα σου παρουσιάσουμε τα καλύτερα trends του φετινού καλοκαιριού, καθώς και τρόπους για να τα προσαρμόσεις στο δικό σου γούστο και στυλ. Πάμε να τα δούμε!

Ψάθινες τσάντες
Οι ψάθινες τσάντες έχουν επανέλθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια και έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο hot καλοκαιρινά trends! To υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες και η ανεπιτήδευτη γοητεία που έχουν, κάνουν τις ψάθινες τσάντες ιδανικό συμπλήρωμα για κάθε στυλάτο καλοκαιρινό outfit, καθώς του δίνουν μία πιο ανάλαφρη νότα. Για τις πρωινές σου εμφανίσεις, μπορείς να φορέσεις μία ευρύχωρη ψάθινη τσάντα ώμου, ενώ για τις βραδινές, έναν ψάθινο φάκελο. Όσο για τις επιλογές, είναι αμέτρητες, από τα κομψά ψάθινα τσαντάκια του celestino.gr, μέχρι τις designer bags της Chloé

Αέρινα μακριά φορέματα 
Τα αέρινα μακριά φορέματα είναι ένα διαχρονικό trend που κάνει την εμφάνισή του κάθε καλοκαίρι με μία διαφορετική παραλλαγή. Για να υιοθετήσεις αυτό το trend, επίλεξε μακριά ανάλαφρα φορέματα από φυσικά υλικά, όπως το λινό και το βαμβάκι. Έτσι, εκτός από στυλάτη θα είσαι και δροσερή. Όσο για τα prints, οι επιλογές είναι αμέτρητες: floral, πουά, ριγέ, λαχούρια…Σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα! Συνδύασέ το με ένα ζευγάρι απλά αρχαιοελληνικά σανδάλια, διακριτικά αξεσουάρ και ένα ζευγάρι γυαλιά και σίγουρα το look σου δε θα περάσει απαρατήρητο!

Έντονα χρώματα
Τα έντονα χρώματα είναι συνώνυμο του καλοκαιριού, αφού ταιριάζουν με την ανέμελη, φωτεινή και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που επικρατεί αυτή την εποχή του χρόνου. Αν δεν έχεις συνηθίσει να φοράς έντονα χρώματα, μπορείς να ξεκινήσεις από παστέλ αποχρώσεις, όπως το ροζ, το γαλάζιο και το απαλό κίτρινο και όταν εξοικειωθείς με αυτές, να δοκιμάσεις πιο έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο και το πορτοκαλί. Αν πάλι είσαι ήδη expert στο χρώμα, τότε μπορείς να πειραματιστείς με το color blocking, δηλαδή το συνδυασμό δύο ή περισσότερων διαφορετικών χρωμάτων μεταξύ τους!

Φουσκωτά μανίκια
Τα φουσκωτά μανίκια είναι ένα ρομαντικό trend που έχει έρθει στο σήμερα για να μας θυμίσει τη γοητεία μιας άλλης εποχής! Τα φορέματα και τα τοπ με φουσκωτά μανίκια αποτελούν statement κομμάτια, τα οποία μπορούν να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο κάθε look, ακόμα κι αν η υπόλοιπη εμφάνιση είναι εντελώς απλή. Οπότε, αυτό το καλοκαίρι βάλε στη ντουλάπα σου τοπ με φουσκωτά μανίκια σε διάφορα στυλ και ρομαντικά φορέματα με φουσκωτά μανίκια, όμως προτίμησε δροσερά υφάσματα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, όπως το λινό και το βαμβάκι! 

Αθλητικά σανδάλια
Τα αθλητικά σανδάλια έχουν εξελιχθεί στην απόλυτη καλοκαιρινή τάση τα τελευταία χρόνια, με σχεδόν όλα τα fashion brands να τα εντάσσουν στις συλλογές τους. Πράγματι, αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές παπουτσιών για το καλοκαίρι, αφού συνδυάζουν μοναδικά την άνεση με την κομψότητα. Επομένως, αν μέχρι τώρα έβρισκες τα καλοκαιρινά σανδάλια άβολα και προτιμούσες πάντα τα άνετα αθλητικά σου, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη, γιατί υπάρχει τρόπος να τα συνδυάσεις τα καλύτερα στοιχεία και των δύο. Παρά τον casual χαρακτήρα τους, τα αθλητικά σανδάλια μπορούν να συνδυαστούν με κάθε ρούχο, από μακριά φορέματα, μέχρι άνετα σορτς, οπότε μη διστάσεις να κάνεις δημιουργικούς συνδυασμούς!

Φέτος το καλοκαίρι, τόλμησε να υιοθετήσεις τις top τάσεις στο χώρο της μόδας, προσαρμόζοντάς τες στο δικό σου στυλ και βάζοντας σε αυτές τη δική σου προσωπική πινελιά. Μην ξεχνάς όμως ότι το πιο σημαντικό είναι κάθε τι που φοράς να το φοράς με αυτοπεποίθηση και να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό!