Πέντε φράσεις που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές όταν τσακώνονται

30 Μαρ. 2024, 13:20

Πέντε φράσεις που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές όταν τσακώνονται

Σε κανέναν δεν αρέσει να τσακώνεται. Γεμίζεις αρνητικά συναισθήματα, όπως στρες, θυμό ή θλίψη, και προτιμάς να έχεις την ηρεμία σου. Όταν απέναντί σου έχεις έναν ναρκισσιστή, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα.

Οι ναρκισσιστές είναι δύσκολοι άνθρωποι κι έχουν την επιθυμία να ελέγξουν τις πράξεις των άλλων. Ξεκινούν καυγάδες χωρίς λόγο και καταφέρνουν να σε εξοργίσουν σε δευτερόλεπτα –αυτό θέλουν να πετύχουν, άλλωστε.

Παρακάτω, θα δεις 5 φράσεις red-flags που χρησιμοποιεί ένας ναρκισσιστής όταν τσακώνεται. Να ξέρεις, να έχεις προετοιμαστεί.

«Σιγά, πώς κάνεις έτσι;». Εδώ, προσπαθεί να μειώσει τα συναισθήματά σου για να μην αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.
«Εσύ θύμωσες, όχι εγώ». Αν ακούσεις αυτήν τη φράση εν μέσω διαφωνίας, να είσαι σίγουρος για δύο πράγματα. Πρώτον, προσπαθεί να σου πει πώς νιώθεις και, δεύτερον, θέλει να αποφύγει τα συναισθήματά του.
«Ναι, εγώ φταίω για όλα». Αν σου λέει ειρωνικά αυτήν τη φράση και θυματοποιείται διαρκώς, είναι επειδή όντως το πιστεύει. Θεωρεί πως δεν έχει κανέναν σύμμαχο και όλοι τον έχουν παρεξηγήσει.
«Αν με αγαπούσες, δεν θα το έλεγες αυτό». Μία φράση που δείχνει ότι θέλει να σε χειραγωγήσει, για να συμπεριφερθείς όπως εκείνος θέλει.
«Θα έπρεπε να ήξερες ότι ενοχλήθηκα». Ένας ναρκισσιστής θεωρεί ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του και είναι χρέος μας να μαντεύουμε τα συναισθήματά του, ενώ δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να τα επικοινωνήσει.

πηγή: jenny.gr