7 σημάδια ότι δεν προσέχεις αρκετά τον εαυτό σου

08 Μαρ. 2024, 19:58

7 σημάδια ότι δεν προσέχεις αρκετά τον εαυτό σου

Όλοι ξέρουμε να μιλάμε για αυτοφροντίδα, όμως μάλλον σπάνια την κάνουμε πράξη. Στη θεωρία, ναι, ο εαυτός μας είναι η προτεραιότητα μας, όμως η ζωή τα φέρνει αλλιώς και, με κάποιον τρόπο, πάντα μας αφήνουμε πίσω.

Το να σε αγαπάς, δεν είναι εγωιστικό και δεν πρέπει να νιώθουμε ένοχοι, επειδή επιλέγουμε να μας δώσουμε χώρο και χρόνο.

Παρακάτω, θα δούμε 7 σημάδια ότι δεν μας προσέχουμε όσο θα έπρεπε. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό;

Εκνευριζόμαστε συχνά με τους άλλους

Θυμώνουμε με τους ανθρώπους μας, χωρίς λόγο. Μερικές φορές, μας εκπλήσσουμε εμείς οι ίδιοι με τις εκρήξεις μας και νιώθουμε ότι ξεσπάμε σε λάθος άτομα.

Είμαστε διαρκώς κουρασμένοι

Είναι 2024 και οι περισσότεροι έχουμε πάθει burnout. Πηγαίνει μεσημέρι και θέλουμε να ξαπλώσουμε λίγο, έχουμε όλο και λιγότερη ενέργεια, όσο περνά ο καιρός.

Δεν είμαστε δημιουργικοί

Έχουμε πάψει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, έχουμε επαναπαυθεί και δεν κάνουμε τίποτα για αυτό.

Δεν μας αρέσει τίποτα, πια

Τίποτα δεν μας ευχαριστεί, πλέον, και το μόνο που θέλουμε, είναι να τρώμε και να κοιμόμαστε. Αισθανόμαστε ότι κάνουμε τα πάντα καταναγκαστικά.

Αφήνουμε πίσω τους στόχους μας

Αντί να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, τα παραμερίζουμε για να δώσουμε προτεραιότητα σ’εκείνα του συντρόφου μας.

Δεν έχουμε ενσυναίσθηση

Δεν μπαίνουμε ποτέ στη θέση των άλλων και δεν καταλαβαίνουμε, ούτε μας ενδιαφέρει να καταλάβουμε, πώς τους επηρεάζει η συμπεριφορά μας.

Οι πράξεις μας δεν συνάδουν με τις επιθυμίες μας

Θέλουμε να αδυνατίσουμε, αλλά δεν κάνουμε καμία προσπάθεια. Θέλουμε νέα δουλειά, αλλά δεν κοιτάμε καν τα βασικά στο LinkedIn. Περιμένουμε να έρθουν όλα μόνα τους και στενοχωριόμαστε που δεν έχουμε αποτέλεσμα, χωρίς να έχουμε κάνει τον κόπο.

Πηγή: jenny.gr