6 φυτά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

24 Φεβ. 2024, 15:54

6 φυτά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Τη διατροφική αξία που έχουν κάποιες τροφές στη ζωή μας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Ποιες είναι αυτές; Η λίστα είναι σίγουρα μεγάλη αλλά τα πράσινα λαχανικά, τα σταυρανθή λαχανικά και τα όσπρια είναι ανάμεσα στα πιο κοινά -και εύκολα να φυτέψεις στο σπίτι σου.

Όσα αναφέραμε παραπάνω και μερικά ακόμα super foods μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν τον δικό σου κήπο. Γιατί, αλήθεια, υπάρχει μεγαλύτερη αξία από τα σπιτικά καλούδια και κατ’ επέκταση το θρεπτικό 100% home-made φαγητό; Αν θέλεις να χάσεις βάρος, έχεις ακόμα έναν λόγο να πιάσεις το φτυάρι και να καλλιεργήσεις στο σπίτι σου τα παρακάτω φυτά!

6 φυτά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Πράσινα λαχανικά

Οι πλούσιες σε φυλλικό οξύ πρασινάδες είναι το Νο1 γεύμα που περιλαμβάνεται σε κάθε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής από διατροφολόγους καθώς βοηθούν στην απώλεια βάρους, είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, χαμηλές σε θερμίδες, απαραίτητες για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Μερικά παραδείγματα: Σπανάκι, μαρούλι, λάχανο, kale, αγγούρι, κολυκυθάκι, ραδίκια, πράσο.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνες C, E και Κ, μπουστάρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούν πιο γρήγορα και εύκολα κορεσμό χωρίς να επιβαρύνουν θερμιδικά τα γεύματά σου.

Μερικά παραδείγματα: Mπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών, ρόκα, άγρια χόρτα, σέσκουλα.

Όσπρια

Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όσπρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και σύμμαχοί σου στην υγιεινή διατροφή. Περιέχουν φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά, ενώ έχουν ελάχιστα λιπαρά και αλάτι. Και το καλύτερο; Προκαλούν εύκολα κορεσμό χωρίς έξτρα θερμίδες, επομένως σε βοηθούν να χάσεις πιο εύκολα βάρος.

Μερικά παραδείγματα: Λευκά φασόλια, μαυρομάτικα, φασολάκια, μπιζέλια, ρεβύθια, κουκιά, φακές.

Πιπεριές

Με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε κάλιο, αντιοξειδοτική δράση και άλλα τόσα οφέλη για τον οργανισμό σου, οι πιπεριές συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην απώλεια βάρους. Ειδικότερα οι καυτερές πιπεριές πιστεύεται ότι αυξάνουν τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα εσύ να καις περισσότερες θερμίδες. Τα είδη πιπεριών που μπορείς να φυτέψεις είναι πολλά.

Ginger/πιπερόριζα

Το τζίντζερ βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, αυξάνει τη διάσπαση των λιποκυττάρων και ρυθμίζει την όρεξη. Το νερό με τζίντζερ βοηθά επίσης στη μείωση του σωματικού βάρους.

Σκόρδο

Η αλλισίνη είναι το ενεργό συστατικό του σκόρδου με την αντιμικροβιακή, μυκητοκτόνο και αντικαρκινική δράση. Είναι, επίσης, γνωστό ότι το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα θεωρείται ότι βοηθά στο αδυνάτισμα.

Πηγή: ladylike.gr