Αθήνα: Χουχουλιάρικα στέκια για να απολαύσετε αχνιστή σοκολάτα. Από την Πεντέλη και το Χαλάνδρι, μέχρι την Πλάκα

26 Δεκ. 2023, 10:10

Αθήνα: Χουχουλιάρικα στέκια για να απολαύσετε αχνιστή σοκολάτα. Από την Πεντέλη και το Χαλάνδρι, μέχρι την Πλάκα

Το κρύο του χειμώνα άρχισε να μας δείχνει τα «δόντια» του και ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να απολαύσουμε ένα αχνιστό ρόφημα σοκολάτας σε κάποιο από τα χουχουλιάρικα στέκια στην πόλη.

Ο συνδυασμός του, δε, και με κάποιο θεϊκό γλυκό ή χειροποίητο κέικ, απογειώνει σίγουρα την έξοδο. Ακόμη κι αν κάνει κρύο!

Πορτατίφ

Θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Ο λόγος για το Πορτατίφ (Σίνα 21), στο Κολωνάκι, το οποίο κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο στέκι για γλυκό, σοκολάτα και καφέ. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του, το Πορτατίφ έχει γίνει αγαπημένο στέκι στην περιοχή για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές!

Espressaki

Παρόλο που είναι μικροσκοπικό -η κατάληξη στο όνομά του δεν είναι τυχαία- είναι τόσο cozy και γουστόζικο που σε προδιαθέτει να το καθιερώσεις για στέκι σου στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Ιπποκράτειο (Άγγελου Πυρρή 3) και αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον ορισμό του χουχουλιάρικου στεκιού. Τόσο για καφέ και κους κους, όσο και για ποτό.

Γιασεμί

Από τα καθιερωμένα πια σημεία στην Πλάκα, το Γιασεμί μπορεί να φωτίσει τις κρύες και μελαγκολικές μέρες στην πόλη με τον πιο όμορφο τρόπο. Ρετρό ατμόσφαιρα και vintage αισθητική σε ένα στέκι που γνώρισε ιδιαίτερη δημοφιλία μετά από την ταινιά «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το εσωτερικό του θυμίζει γουστόζικο σπίτι της γιαγιάς, ενώ τα σκαλάκια έξω γίνονται ανάρπαστα.

Παλιάτσος

Αν και βρίσκεται στην Πεντέλη, αποτελεί αφορμή για να μπεις στο αυτοκίνητο και να έρθεις μέχρι εδώ. Στην πλατεία Αγίας Τριάδος ο Παλιάτσος αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή για την χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που σε προδιαθέτει να έρθεις και να μείνεις εδώ μέχρι το βράδυ. Ο χώρος, τόσο προσεγμένος και ζεστός, που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο ύφος και την διακόσμησή του, είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο οποίος θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς εδώ.

Petite Fleur

Λιλιπούτειο και γουστόζικο, το Petite Fleur στο Χαλάνδρι (Πλ. Ελευθερωτών 16) ξεχωρίζει για τη φίνα αισθητική και τη γαλλική ατμόσφαιρα. Φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα σε ροφήματα σοκολάτας. Οι ιδιοκτήτες του έχουν δημιουργήσει πληθώρα συνταγών ζεστής σοκολάτας σε ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις. Παρασκευάζονται την ώρα που τις παραγγέλνετε, για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιείται κανένα σιρόπι, ενώ όλα τα υλικά είναι φυσικά. Ένα τέτοιο ρόφημα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να συνοδευτεί ιδανικότερα από ένα κομμάτι ολόφρεσκο και λαχταριστό κέικ.