Στράτος Τζώρτζογλου: Αρνήθηκα προτάσεις και της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Τζένης Καρέζη

30 Ιουν. 2024, 10:10

Στράτος Τζώρτζογλου: Αρνήθηκα προτάσεις και της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Τζένης Καρέζη

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Παναγιώτη Βαζαίο παραχώρησε ο Στράτος Τζώρτζογλου. Ο ηθοποιός μίλησε και για τις δύο φορές που αρνήθηκε πρόταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Είναι αλήθεια ότι είχες αρνηθεί δύο φορές επαγγελματική πρόταση που σου είχε κάνει η Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Μόλις είχα τελειώσει το πρώτο έτος στη δραματική σχολή και τότε ο Παντελής Βούλγαρης με είχε επιλέξει για τον ρόλο στην ταινία «Η φανέλα με το νούμερο 9». Εκείνη την εποχή λοιπόν, μου κάνει πρόταση και η Αλίκη αλλά και η Τζένη Καρέζη. Η Βουγιουκλάκη με ήθελε για τον χειμώνα στην παράσταση «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά» για τον ρόλο που έκανε ο Σπυρόπουλος. Εγώ ήμουν στο Θέατρο Τέχνης κι έπαιζα στην παράσταση «Ο ήχος του όπλου», οπότε της αρνήθηκα και συνέχισα στην παράσταση που ήδη έπαιζα.

Δεν σου κράτησε μούτρα η Αλίκη μετά την άρνηση σου;

Όχι, όχι! Μετά από έναν χρόνο έκανε ένα πάρτι η Νόνικα Γαληνέα όπου με βλέπει εκεί η Αλίκη και μου ζήτησε να κάνουμε κοινή συνέντευξη μαζί με τον Σπυρόπουλο σε μια ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσίαζε τότε. Πάλι της αρνήθηκα γιατί τότε δεν έδινα συνεντεύξεις γιατί ακολουθούσα τη γραμμή του Θεάτρου Τέχνης! Και η Τζένη Καρέζη με ήθελε για την Επίδαυρο να παίξω δίπλα της τον Ορέστη. Αρνήθηκα ξανά γιατί ήμουν μαθητής του Θεάτρου Τέχνης.

πηγή: zappit.gr