#Μένουμε_σπίτι: Περιήγηση σε επτά παγκόσμια μνημεία με ένα κλικ

26 Μαρ. 2020, 13:01

#Μένουμε_σπίτι: Περιήγηση σε επτά παγκόσμια μνημεία με ένα κλικ

Ο κορωνοϊός ειναι εκεί έξω κι εμείς #Μένουμε_σπίτι, αλλά αυτό δεν μάς εμποδίζει να ταξιδέψουμε νοερά με τη βοήθεια της τεχνολογιας και να γνωρίσουμε από κοντά οκτώ από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Όσο ο κορωνοϊός είναι εδώ, όλοι «Μένουμε σπίτι». Και μπορεί κάποιοι να δουλεύουμε πλέον από το σπίτι, τι κάνουμε όμως στον υπόλοιπο ελεύθερό μας χρόνο; Η απάντηση είναι ότι μπορούμε να βλέπουμε με άνεση από το σαλόνι του σπιτιού μας μουσεία και άλλα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα που έχουν ολόκληρες συλλογές ή παραστάσεις διαθέσιμες στο Διαδίκτυο

Η τεχνολογία πλέον μάς επιτρέπει να θαυμάσουμε κορυφαία μνημεία και έργα πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουμε. Βλέπουμε τα μοναδικά τους εκθέματα, χωρίς βιασύνη και συνωστισμό. Δε βγαίνουμε από το σπίτι για να περπατήσουμε στους αρχαιολογικούς χώρους ή τα μουσεία. 

Από το Taj Mahal της Ινδίας μέχρι το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, δείτε πώς μπορείτε να περιηγηθείτε σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου.

Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

Περιηγηθείτε εδώ.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Σεούλ, Κορέα

Περιηγηθείτε εδώ.

Όπερα του Σίδνεϊ, Αυστραλία

Περιηγηθείτε εδώ.

Καπέλα Σιστίνα, Βατικανό, Ιταλία

Περιηγηθείτε εδώ.

Taj Mahal, Ινδία

Περιηγηθείτε εδώ.

Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν

Περιηγηθείτε εδώ.

Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ

Περιηγηθείτε εδώ.

cnn