Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Τα μεγαλύτερα πάρτι για την αλλαγή του έτους

31 Δεκ. 2019, 14:49

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Τα μεγαλύτερα πάρτι για την αλλαγή του έτους

Μια πρόταση για τα θεάματα των επόμενων ημερών δεν μπορεί παρά να ξεκινά από το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Οι περισσότερες μουσικές σκηνές της πόλης παρουσιάζουν απόψε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα και σε πολλά σημεία διοργανώνονται πάρτι. Τα μεγαλύτερα από αυτά, και μάλιστα δωρεάν, προσφέρουν ο Δήμος Αθηναίων και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο Σύνταγμα ξεκινούν στις 10 το βράδυ και όλοι ελπίζουν ότι το κοινό θα αψηφήσει το κρύο για να υποδεχθεί τον νέο χρόνο παρέα με τους οικοδεσπότες της βραδιάς Θέμη Γεωργαντά και Νάντια Μπουλέ, το συγκρότημα Μέλισσες, την Ηβη Αδάμου, την Demmy και πλήρες dj σετ.

Στο ΚΠΙΣΝ, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων και δύο εντυπωσιακές νέες χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι, με παραδοσιακά κάλαντα και το «Dancing queen» των ABBA. Με την έναρξη του νέου έτους δίνεται το σήμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το καθιερωμένο πλέον «SNF run: 2020 first run», του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά, με ένα dj set του Εντι Πίλερ, θρυλικής φιγούρας της βρετανικής μουσικής σκηνής των τελευταίων 40 χρόνων, που θα βρεθεί στην Αθήνα για ένα μόνο βράδυ. Οσοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμά του υποστηρίζουν ότι ξεσηκώνει σε χορό και τους πιο διστακτικούς. Απόψε, οι επισκέπτες μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θα μεταφέρονται προς και από το ΚΠΙΣΝ με δωρεάν shuttle bus, σε συνεχή ροή.

Από την πρώτη ημέρα του νέου έτους συνεχίζει τις παραστάσεις του για το 2020 το μιούζικαλ «Chicago», στο θέατρο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Το παγκοσμίου φήμης έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι έγινε ταινία σε σκηνοθεσία του Ρομπ Μάρσαλ, κερδίζοντας έξι Οσκαρ. Στην Αθήνα ανεβαίνει με έναν δυνατό θίασο ηθοποιών –Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας, Δάφνη Λαμπρόγιαννη κ.ά–, μια πλούσια παραγωγή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Συμμετέχουν επίσης 14 ηθοποιοί - χορευτές και δωδεκαμελής ορχήστρα. Το «Chicago» μιλάει για τα πάθη, τη μουσική, τα χρήματα, τη δίψα για φήμη και έρωτα, και αποτελεί το ιδανικό φόντο για να ξεδιπλωθεί η λάμψη και η γοητεία ενός μιούζικαλ. Τέλος, ένα πολύ μελωδικό καλωσόρισμα του νέου έτους ετοιμάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, για την Κυριακή  5/1 (8.30 μ.μ.), με το καθιερωμένο της, πλέον, Γκαλά Οπερας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισαγωγές και άριες από δημοφιλείς όπερες, οπερέτες και ναπολιτάνικες καντσονέτες των Μπιζέ, Ροσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι κ.ά. Συμμετέχουν οι σολίστ Μαρία Κόκκα (υψίφωνος), Μάρθα Σωτηρίου (μεσόφωνος), Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος), Σταμάτης Μπερής (τενόρος), Φίλιππος Μοδινός (τενόρος) και Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος). Στο πόντιουμ, ο αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης. Στο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». 

καθημερινή