Έξοδος, Αθήνα: Θρυλικά μπαρ της Αθήνας που συνεχίζουν να γράφουν ιστορία

16 Οκτ. 2017, 07:59

Έξοδος, Αθήνα: Θρυλικά μπαρ της Αθήνας που συνεχίζουν να γράφουν ιστορία

Τα περισσότερα από αυτά μετρούν πολλές δεκαετίες λειτουργίας και αποτελούν ζωντανούς θρύλους της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη. Δεν είναι απλά μπαρ- είναι μνημεία αθηναϊκών ιστοριών. Άλλα πάλι είναι νεότερα, όμως πρόλαβαν να γίνουν κλασικά και να γράψουν τη δική τους ιστορία.

 

 

Σταθερά και αναλλοίωτα στις μόδες, με ταυτότητα, αυθεντικό χαρακτήρα και μοναδική ατμόσφαιρα, τα παρακάτω θρυλικά μπαρ της πόλης έχουν πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες να σου πουν και τον δικό τους τρόπο να σε κατακτήσουν.

 

Το αυθεντικό ποτάδικο

 

Galaxy

 

 

Το Galaxy στολίζει τη στοά της Σταδίου 10 (εκεί που δείχνει ο Κολοκοτρώνης πάνω στο άλογό του) από τη δεκαετία του ΄70 και συγκαταλέγεται στα πιο ιστορικά μπαρ της Αθήνας. Με κλασική ατμόσφαιρα, ρετρό ντεκόρ (το ίδιο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του), παλιές διαφημίσεις ποτών στους τοίχους και μουσική που παίζει σε χαμηλή ένταση, θυμίζει έντονα παλιό αμερικανικό μπαρ που αντέχει στον χρόνο. Παλιοί και νέοι πότες, κόσμος των επιχειρήσεων αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, πιάνουν θέση στη μεγάλη ξύλινη μπάρα για να απολαύσουν μόνοι το ουίσκι τους ή να συζητήσουν ήσυχα με την παρέα τους.

 

Πληροφορίες

 

Σταδίου 10, τηλ 210 3227733

 

Το παλαιότερο της Αθήνας

 

Au Revoir

 

 

Ζωντανός θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη, το Au Revoir στην Πατησίων είναι το παλιότερο bar της Αθήνας που λειτουργεί από το 1958. Το σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος. Κατά τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, το οποίο το προτιμούσε για ποτό μετά το θέατρο ή το σινεμά.

 

Το ξύλινο στοιχείο κυριαρχεί στο χώρο με τους επενδυμένους τοίχους και τα φωτιστικά από ψάθα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Σήμερα τα ηνία του bar έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, η οποία συνεχίζει με μεράκι την παράδοση αυτού του ρετρό χώρου της πόλης. Το ουίσκι παραμένει στις σταθερές αξίες της μπάρας μέχρι σήμερα.

 

Πληροφορίες

 

Πατησίων 136, Αθήνα, τηλ. 210 8230474, fb page: Au Revoir (Bar)

 

Το πολυφωτογραφημένο

 

Βρεττός

 

 

Ο Βρεττός, στην καρδιά της Πλάκας, κουβαλά μια ιστορία που ξεκινάει το 1909 και σήμερα, πέραν από το πλέον φημισμένο ποτοπωλείο, αποτελεί αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφτείτε. Πρόκειται για το παλιότερο αποστακτήριο της περιοχής στην οδό Κυδαθηναίων, που εξελίχτηκε σε κορυφαίο μπαρ. Μπαίνοντας, η μυρωδιά του οίνου και του ξύλου θα σας παρασύρει, ενώ το ντεκόρ στο μπαρ με τα εκατοντάδες πολύχρωμα φωτισμένα μπουκάλια είναι κάτι που δεν θα δείτε πουθενά αλλού.

 

Προτιμήστε το όλες τις ώρες της ημέρας, είτε για κάποιο από τα φημισμένα λικέρ του, είτε για ένα χαλαρό κρασί, είτε για το ποτό σας. Ο Βρεττός έχει κοσμήσει τις σελίδες της Guardian, του National Geographic, του αμερικανικού εκδοτικού οίκου ταξιδιωτικών οδηγών Let’s Go (βραβείο για την εξυπηρέτηση πελατών) και πολλών ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, ως ένα από τα καλύτερα μέρη να επισκεφτείς στην Αθήνα.

 

Πληροφορίες

 

Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ. 210 323 2110, www.brettosplaka.com, fb page: Brettos Plaka

 

Το διαχρονικό στο Κολωνάκι

 

Ιπποπόταμος

 

Πόσα καλοκαιρινά βράδια με μια μπύρα στο χέρι δεν περάσαμε στον πεζόδρομο της Δελφών στον θρυλικό Ιπποπόταμο; Αλλά και το χειμώνα, αν ήμασταν τυχεροί και προλαβαίναμε κάποιο σκαμπό στη μπάρα του ή ένα από τα λιγοστά τραπέζια στον εσωτερικό παρεΐστικό του χώρο δεν το αφήναμε μέχρι να ξημερώσει. Αν αναζητούσαμε, λοιπόν, ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο στέκι στο Κολωνάκι, αυτό θα ήταν σίγουρα ο Ιπποπόταμος.

 

Με 40 σχεδόν χρόνια λειτουργίας στον πεζόδρομο της Δελφών (βρίσκεται εδώ από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή των θαμώνων του τόσο για την επιμονή του στην ροκ και πιο εναλλακτική φιλοσοφία του (παρόλο που βρίσκεται στο Κολώνακι), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του. Νέοι ιδιοκτήτες εδώ και κάποια χρόνια, που ωστόσο έχουν διατηρήσει το concept του αναλλοίωτο.

 

Πληροφορίες

 

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 3634583

 

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com