Η σειρά ντοκιμαντέρ "Prime Time" επιστρέφει στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για την τρίτη της σεζόν, με την πρώτη εκπομπή να προβάλλεται την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 23:20. Η εκπομπή υπόσχεται αποκαλυπτικές έρευνες και ρεπορτάζ για θέματα που απασχολούν την κοινωνία, καθώς και αποστολές σε διεθνή και εγχώρια γεγονότα.
Επιστροφή της ερευνητικής δημοσιογραφίας
Φωτίζοντας υποθέσεις και ζητήματα επικαιρότητας
Με τη συμβολή έμπειρων ρεπόρτερ, η σειρά ντοκιμαντέρ στοχεύει να αναδείξει ξανά την ερευνητική δημοσιογραφία. Σκοπός της είναι να ρίξει φως σε υποθέσεις που δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της καθημερινής ειδησεογραφίας, αλλά και να εμβαθύνει σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα.
Η πρώτη εκπομπή για τη Γερμανία
Ανάλυση της ανόδου της ακροδεξιάς
Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, το "Prime Time" και ο Σταύρος Ιωαννίδης ταξιδεύουν στη Γερμανία. Εκεί, οι συνεχείς εκλογικές επιτυχίες της ακροδεξιάς "Εναλλακτικής για τη Γερμανία" (AfD) έχουν προκαλέσει αναταράξεις στο Μπούντεσταγκ και πολιτικό σεισμό σε όλη την Ευρώπη. Ο Σταύρος Ιωαννίδης εξετάζει τους λόγους πίσω από την άνοδο του κόμματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από αντιμεταναστευτική ατζέντα, ευρωσκεπτικιστική ρητορική και φιλορωσικές θέσεις. Συνομιλεί με κορυφαία στελέχη, αποκαλύπτει το παρελθόν σημαντικών μελών του AfD και καταγράφει τις αντιδράσεις αναλυτών και πολιτών στην επικράτηση του υπερσυντηρητισμού.
Στο μικροσκόπιο της έρευνας
Διασυνδέσεις και δηλώσεις
Η δημοσιογραφική έρευνα εστιάζει στον ιστορικό αναθεωρητισμό, τις ακραίες δημόσιες τοποθετήσεις, τις διασυνδέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις, τις σχέσεις με την Άκρα Δεξιά στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς και τις ανθελληνικές δηλώσεις. Επίσης, εξετάζονται οι Έλληνες που ανήκουν στο κόμμα, το οποίο πλέον στοχεύει στην Καγκελαρία.
Συνεντεύξεις και τοποθετήσεις
Πρόσωπα που μιλούν στην κάμερα
Στην κάμερα του "Prime Time" μιλούν διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο νικητής των εκλογών στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ και τοπικός επικεφαλής της AfD, Ούλριχ Ζίγκμουντ, η ομόλογός του στο Βερολίνο, Κριστίν Μπρίνκερ, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του AfD στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Νικόλαος Μπουτάκογλου, και ο ομοσπονδιακός βουλευτής του κόμματος, Ράινερ Ρόθφους. Επίσης, τοποθετούνται ο πολιτικός επιστήμονας και συντονιστής προγραμμάτων έρευνας για τις ελληνογερμανικές σχέσεις στο ΕΛΙΑΜΕΠ, Ρόναλντ Μαϊνάρδους, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χέλμουτ Σμιτ του Αμβούργου, Μπάμπης Καρπουχτσής, ο διεθνολόγος και επικεφαλής του Αρχείου Πολιτικών Κομμάτων, Νικόλαος Λυμούρης, ο διευθυντής Ειδήσεων της Deutsche Welle, Μαξ Χόφμαν, η διευθύντρια της Ελληνικής Σύνταξης της Deutsche Welle, Δήμητρα Κυρανούδη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, Παναγιώτης Ματλής, και ο επίσκοπος Χριστουπόλεως, Εμμανουήλ.
Το είδαμε στο Newsbeast.