Επικαιρότητα:

Δημήτρης Μαρέδης: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που εναντιώθηκε στη Ζήνα Κουτσελίνη και αποθεώθηκε στο Twitter

21 Ιουν. 2024 - 18:41 | Media
Δημήτρης Μαρέδης: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που εναντιώθηκε στη Ζήνα Κουτσελίνη και αποθεώθηκε στο Twitter

Όλοι μιλάνε για τον Δημήτρη Μαρέδη, η απάντηση του οποίου, σε σχόλιο της Ζήνας Κουτσελίνη πως «η καριέρα του Απόστολου Λύτρα» καταστράφηκε, οδήγησε την παρουσιάστρια σε ένα ξέσπασμα και το X/Twitter σε ντελίριο.

Τα tweets που μάς καλούν να είμαστε «Δημήτρης Μαρέδης σε έναν κόσμο γεμάτο Ζήνες» διαδέχονται το ένα το άλλο και οι χρήστες φαίνεται να νιώθουν πως γενικώς «επιτέλους κάποιος το είπε» το αυτονόητο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου η Ζήνα Κουτσελίνη μέσα από την εκπομπή της τοποθετήθηκε για την υπόθεση ξυλοδαρμού του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα στη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος που αφήνεται ελεύθερος σε τέτοια ζητήματα; Άλλους δεν τους έχουν συλλάβει καν. Και ο λόγος που τέθηκε από την αρχή η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ήταν για να περάσει από ανακριτή και εισαγγελέα. Να τα λέμε αυτά, μη νομίζει ο κόσμος ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται», είπε για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος.

Στη συνέχεια, η Ζήνα Κουτσελίνη ρώτησε: «Εσείς αμφισβητείτε αυτή τη στιγμή ότι μια καριέρα στο ζενίθ της, πλήττεται;».

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης που βρίσκεται στο πλευρό της Ζήνας Κουτσελίνη εδώ και 4 χρόνια, διαφώνησε έντονα με τον ισχυρισμό της παρουσιάστριας σχετικά με την καταστροφή της καριέρας του κατηγορούμενου ποινικολόγου, επισημαίνοντας: «Αδιαφορώ πλήρως αν πλήττεται η καριέρα οποιουδήποτε κακοποιητή, αλίμονο δεν με νοιάζει η καριέρα κανενός… […] Ένας άνθρωπος που σηκώνει το χέρι του σε έναν άνθρωπο, γυναίκα ή άντρα είναι καταδικαστέος, δεν με νοιάζει η καριέρα του δεν με νοιάζει να καταστραφεί η καριέρα κανενός».

Μερικά tweets για τον δημοσιογράφο

Ποιος είναι, όμως, ο Δημήτρης Μαρέδης;

Ο Δημήτρης Μαρέδης, γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο.

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από 15 ετών, επιμελούμενος νεανικό ένθετο στην εφημερίδα “Πρώτη”, ενώ από τα 16 του έτη συμπαρουσίαζε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Κεντρικής Ελλάδας.

Σπούδασε Δημοσιογραφία, ενώ το 2019 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Εργάστηκε για πέντε χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ως ρεπόρτερ στο Δελτίο Ειδήσεων, αρχισυντάκτης σε ψυχαγωγικές εκπομπές και παρουσιαστής των εκπομπών “Viva”, “Kάτι άλλο” και “Panorama”.

Από το 2000 έως το 2002 βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στην Αθήνα, παράλληλα με τις σπουδές του. Τo 2005 πήρε μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA Κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του και παρουσιάζοντας το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης.

Εκεί παρουσίαζε και τη βραδινή εκπομπή “Δεδομένο” με την παρουσία κοινού ζωντανά στο στούντιο, ιδιαίτερα πρωτοποριακό για περιφερειακό κανάλι. Λίγα χρόνια αργότερα, άλλαξε πόστο και ανέλαβε την παρουσίαση της μεσημβρινής εκπομπής “Παράθυρο στη Θεσσαλία”, ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο, από το οποίο περνούσαν καθημερινά δεκάδες καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού, της τέχνης, της κοινωνίας. Έμεινε στη θέση αυτή για περισσότερα από 13 χρόνια, καταγράφοντας ρεκόρ τηλεθέασης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στο τραπέζι της εκπομπής του κάθισαν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων και διεθνείς προσωπικότητες.

Το 2021 πήρε μεταγραφή στο STAR, συμμετέχοντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ από το 2015 είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού ΜΜΕ της Μαγνησίας και εκ των κορυφαίων περιφερειακών Μέσων, του TheNewspaper.gr με περισσότερες από 1.200.000 μοναδικές επισκέψεις μηνιαίως.

Επίσης, ο Δημήτρης Μαρέδης, είναι ιδιοκτήτης της εταιρεία εκτυπώσεων HellasPrint με έδρα τον Βόλο και του ξενώνα Sea Diamond στο Πήλιο. Παραμένει ενεργό μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 έγραψε το μυθιστόρημα «Το έπαθλο» το οποίο πούλησε 10.000 αντίτυπα και χαρακτηρίστηκε από κορυφαία ΜΜΕ της χώρας ως “οι ελληνικές 50 αποχρώσεις του γκρι”, ενώ για 10 χρόνια εξέδιδε το μηνιαίο περιοδικό YES, το οποίο κυκλοφορούσε σε τιράζ 10.000 τεμαχίων στην Κεντρική Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Μαρέδης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και σύμβουλος πολιτικών προσώπων, ενώ είναι ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου “Σίνα”, ο οποίος εξειδικεύεται σε παιδικά παραμύθια, αλλά εκδίδει και άλλα βιβλία και λευκώματα. Παράλληλα, διδάσκει δημοσιογραφία σε ιδιωτικά ΙΕΚ.

Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως όταν «έδωσε τα χέρια» με το STAR, συμφωνώντας να συμμετέχει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με μια πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση αποχαιρέτησε το κοινό του στη Θεσσαλία. «Μετά από 21 χρόνια στην περιφερειακή τηλεόραση, περνάω το κατώφλι του Star για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο. Θα τα λέμε καθημερινά στις 12:00 με 14:00 στις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Με αλήθειες μικρές και μεγάλες, αποκαλύπτοντας ιστορίες πίσω από κλειστές πόρτες, καλά κρυμμένα μυστικά, που μέχρι τώρα παρέμεναν στο σκοτάδι, αλλά και ανθρώπινες εξομολογήσεις, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Στο επίκεντρο της εκπομπής βρίσκονται πάντα οι αξίες της ζωής. Αυτές που προσπαθώ να υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν φεύγω από τη Θεσσαλία όμως. Παίρνω τη Θεσσαλία μαζί μου, μέχρι να γυρίσω ξανά σε αυτήν. Σας ευχαριστώ όλους για όσα όμορφα ζήσαμε μαζί. Συνεχίζουμε όπως εμείς ξέρουμε, να μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια».

Είναι παντρεμένος με την Beauty Advisor Χριστίνα Γκερλιώτη και η αλήθεια είναι πως η προσωπική του ζωή έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Εκτιμώ ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική μου ζωή, γι’ αυτό και κανείς δεν θα ήθελε σοβαρά να μάθει κάτι παραπάνω. Επειδή όμως με ρωτάς, θα σου πω ότι η Χριστίνα είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον μπορώ να αισθάνομαι ελεύθερος και γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι μαζί της.» έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Magdasnews.gr.

Είχε την τιμητική του στη σατιρική εκπομπή του Αντώνη Κανάκη

Η θητεία του ΑSTRA δεν ήταν και η ευκολότερη.  Η «στήλη» του Δημήτρη Μαρέδη για αναζήτηση εργασίας είχε την τιμητική της στη σατιρική εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, Ράδιο Αρβύλα και της παρέας του, μετατρέποντας τον Μαρέδη σε μια μάλλον συμπαθητική φιγούρα της περιφερειακής τηλεόρασης.

Η αλήθεια είναι πως δεν άκουγε και λίγα σε αυτά τα τηλεφωνήματα αναζήτησης εργασίας, και δεν ήταν και ελάχιστες οι φορές που χρειάστηκε πραγματική βοήθεια ώστε να καταλάβει την πληροφορία που ερχόταν από την άλλη άκρη της γραμμής.

Αφήνουμε μερικά βίντεο για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας:

Το Instagram του δημοσιογράφου

Ο Δημήτρης Μαρέδης διαθέτει λογαριασμό στο Instagram με σχεδόν 6.000 ακολούθους. Εκεί μοιράζεται στιγμές από την επαγγελματική ζωή του αλλά και την καθημερινότητά του.

Πηγή: govastileto.gr