Επικαιρότητα:

Η Μαρίνα Σάττι ποστάρει για την Ράφα: Δεν υπάρχει ασφαλής χώρος εδώ μετά από αυτό που συνέβη

30 Μαίου 2024 - 20:01 | Media
Η Μαρίνα Σάττι ποστάρει για την Ράφα: Δεν υπάρχει ασφαλής χώρος εδώ μετά από αυτό που συνέβη

Η Μαρίνα Σάττι «επιστρέφει» στο θέμα που συζητήθηκε περισσότερο από τη φετινή συμμετοχή της στη Eurovision 2024, αυτή τη φορά αφήνοντας τα χασμουρητά και αναδημοσιεύοντας τη μαρτυρία μιας γιατρού από τη Ράφα.

Η Μαρίνα Σάττι με τη στάση της απέναντι στην τραγουδίστρια του Ισραήλ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό της Eurovision, είχε συζητηθεί εκτενώς. Όταν πήρε τον λόγο η Ισραηλινή Έντεν Γκολάν, βίντεο έδειχνε την Μαρίνα Σάττι να χασμουριέται επιδεικτικά.

Τότε, θεωρήθηκε πως με αυτόν τον τρόπο η Σάττι εκφράζει την αποδοκιμασία της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη διοργάνωση εν μέσω του πολέμου στη Γάζα – κάτι για το οποίο είχαν εκφράσει δημοσίως και επισήμως τη διαφωνία τους πολλοί διαγωνιζόμενοι. Η ίδια, ωστόσο, είχε διαψεύσει πως ήταν αυτή η πρόθεσή της, δηλώνοντας πως «δεν ήθελε να προσβάλλει κανέναν».

Σήμερα, τρεις εβδομάδες αργότερα, η Μαρίνα Σάττι μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, ποστάρει για την Παλαιστίνη, μέσω μιας αναδημοσίευσης μαρτυρίας γιατρού που ζει στη Ράφα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσίευσαν τη μαρτυρία μιας γυναικολόγου που ζει στη Ράφα – την πόλη που βομβαρδίζουν ανελέητα οι Ισραηλινοί τις τελευταίες ημέρες. Η γυναικολόγος ακούγεται να διηγείται δραματικά πως η πόλη βομβαρδίζεται σε δύο σημεία και όπως χαρακτηριστικά λέει «ακούγαμε ρουκέτες όλη νύχτα». «Δεν υπάρχει ασφαλής χώρος εδώ μετά από αυτό που συνέβη με τις σκηνές.

Όλοι είναι τρομοκρατημένοι. Πού πρέπει να πάμε;», ρωτά η γυναίκα που εξομολογείται ότι δεν περίμεναν να συμβεί μια τέτοια επίθεση «τόσο ξαφνικά» και πως τώρα και εκείνη πακετάρει -και πάλι- τα πράγματά της και των παιδιών της για να αλλάξουν σημείο, αν και δεν γνωρίζει πού πρέπει να πάει.

Πηγή: lifo.gr