Η γη της ελιάς: Η Μυρτάλη δείχνει στον Αλέξη το πραγματικό πρόσωπό της – «θα σε βασανίσω και μετά θα σε σκοτώσω»

29 Νοε 2022 - 11:34 | Media
Η γη της ελιάς: Η Μυρτάλη δείχνει στον Αλέξη το πραγματικό πρόσωπό της – «θα σε βασανίσω και μετά θα σε σκοτώσω»

Το νέο πρόσωπο της Μυρτάλης, αυτό που έκανε την εμφάνισή του μετά από δικαίωσή της στην διαμάχη της με τον Ισίδωρο για την κληρονομιά του Ιπποκράτη, έχει εκπλήξει δυσάρεστα τους πάντες στη «Γη της ελιάς».

Ποιος θυμάται πλέον το κορίτσι που γνωρίσαμε κυνηγημένο στα πρώτα επεισόδια της σειράς μαζί με τον Στέφανο; Τη θέση της έχει πάρει μια γυναίκα αδίστακτη, με περίσσεια αλαζονείας, που δεν δίνει δεκάρα για τα αισθήματα των ανθρώπων γύρω της. Ακόμα και τα πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντός της, οι φίλες της, η Μαρίνα, η Αλκμήνη και η Ισμήνη την αποφεύγουν συστηματικά. Και η Ιουλία που την υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια στην προσπάθειά της να πάρει στα χέρια της την περιουσία του πατέρα της, πλέον της έχει γυρίσει την πλάτη. Υποκινημένη και από το γράμμα του Ιάκωβου που έφτασε στα χέρια της μετά τον θάνατο του αδελφού της, στο οποίο την προειδοποιεί ότι η Μυρτάλη δεν έχει την ωριμότητα που απαιτείται για να διαχειριστεί τόσα χρήματα, η Ιουλία σκοπεύει να δώσει ένα γερό μάθημα στην ανιψιά της. Όσο για την Αθηνά, η χήρα του Ιπποκράτη δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις σκέψεις της.

Θα έλεγε κανείς πως χειρότερα δεν γίνεται για τη Μυρτάλη. Κι όμως! Η νεαρή γυναίκα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει πριν λογικευτεί, αν κρίνουμε από τις επόμενες ενέργειές της.

Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»:
Η αλαζονεία της έχει φτάσει σε σημείο που συμπεριφέρεται στον Αλέξη σαν να ήταν υπηρέτης της. Τον κακομεταχειρίζεται, τον προσβάλει και γενικά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την εύθραυστη ψυχολογία του.

Τα πράγματα φτάνουν στο σημείο που ακόμα και ο γιος της Μαργαρίτας, εσαεί ερωτευμένος με τη Μυρτάλη, αρχίζει να απομακρύνεται. Δεν αντέχει άλλο τη συμπεριφορά της και καταλαβαίνει ότι αισθήματά του δεν βρίσκουν ανταπόκριση -απλά «ταΐζουν» τον εγωισμό της.

Όμως η νεαρή γυναίκα, η οποία μοιάζει σαν να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, δεν σκοπεύει να τον ελευθερώσει. Είναι αποφασισμένη να πάρει το αίμα της πίσω για την απαγωγή της. Τον παρασύρει σε ένα απομονωμένο σημείο όπου τον κρατάει όμηρο με την απειλή όπλου. «Θα σε βασανίσω και μετά θα σε σκοτώσω» του λέει και αυτός καταρρέει.

Καθώς οι ημέρες περνάνε η κατάσταση του Αλέξη χειροτερεύει αφού δεν έχει στη διάθεσή του τα φάρμακά του. Η απουσία του έχει προκαλέσει ταραχή στη Μαργαρίτα, η οποία είναι σίγουρη πως κάτι κακό συνέβη στον γιο της και υποψιάζεται τη Μυρτάλη.

Θα προφτάσουν να βρουν τον Αλέξη πριν η φυλάκισή του αποβεί μοιραία; Και ποια θα είναι η κατάληξη της Μυρτάλης;

Δείτε σκηνές από το σημερινό επεισόδιο: