Επικαιρότητα:

Σασμός: Αντώνης και Μαρίνα ετοιμάζουν ταξίδι - η Αργυρώ μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση

22 Νοε 2022 - 11:02 | Media
Σασμός: Αντώνης και Μαρίνα ετοιμάζουν ταξίδι - η Αργυρώ μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι στο χωριό μετά από τη γνωστοποίηση των τελευταίων επιθυμιών του Άγγελου. Η είδηση πως τα κτήματα των Σταματάκηδων, η περιουσία της Ανθούλας δηλαδή, περνάνε στην κυριότητα της Αργυρώς έχει φέρει αναστάτωση – δεν υπάρχει κανείς στην Άνω Ποριά που δεν γνωρίζει πως η Καλλιόπη δεν θα αντέξει για πολύ και θα απαντήσει στην «πρόκληση».

Ο Μαθιός εμπιστεύτηκε στον Αστέρη την αποστολή να πείσει την Αργυρώ να δώσει τα χωράφια. Όμως η μπάλα είναι πια στο γήπεδο της νεαρής γυναίκας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα αποφασίσει. Στο μεταξύ ο Παύλος Βρουλάκης θριαμβολογεί και η Καλλιόπη καταστρώνει σχέδια εκδίκησης, κρυφά από τους γιους της, που προσπαθούν να της βάλουν μυαλό. Όμως, που να βάλει μυαλό η Καλλιόπη; Ακόμα και στον παπά Μιχάλη σηκώνει κεφάλι και τον κατηγορεί πως την αδικεί.

Η Βασιλική είναι από τους ανθρώπους που ανησυχούν πιο πολύ στο χωριό. Η στάση του Νικηφόρου, η «τρέλα» που τον έχει καταλάβει να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του την ανησυχούν και φοβάται την πιθανότητα μιας αναβίωσης της βεντέτας. Γι’ αυτό και κάνει το βήμα να επισκεφτεί την Αργυρώ στη δουλειά της και να την παρακαλέσει. Άλλωστε, η Βασιλική δεν κράτησε ποτέ εχθρική στάση απέναντι στην κοπέλα, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε τη σχέση της με τον Αστέρη.

Την ίδια ώρα στο καφενείο του χωριού, Θοδώρα και Παντελής τσακώνονται για πολλοστή φορά. Το αντικείμενο του καυγά τους είναι φυσικά ο Λευτέρης, τον οποίο καφετζής δεν θέλει ούτε να πλησιάζει την κόρη του. Σε ένδειξη φιλίας, ο Παύλος έχει προειδοποιήσει τον Παντελή πως οι δουλειές του Λευτέρη δεν είναι καθαρές και τα πάρε δώσε μαζί του δεν θα βγουν σε καλό στη Θοδώρα. Όμως η αδελφή του Μανόλη δεν είναι από τους ανθρώπους που αλλάζουν γνώμη ή εκφοβίζονται εύκολα. Γρήγορα η διαφωνία με τον πατέρα της παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και η νεαρή κοπέλα βροντάει την πόρτα και αποχωρεί.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν γύρω τους, Αντώνης και Μαρίνα ετοιμάζονται για μίνι απόδραση από το νησί για να ηρεμήσουν και να χαρούν για λίγες ημέρες ο ένας την συντροφιά του άλλου χωρίς περισπασμούς. Όμως, ο αστυνόμος δεν γνωρίζει πως την στιγμή που μιλάει με την αγαπημένη του, ο Ευθύμης έχει ήδη δώσει εντολή θανάτου για τον ίδιο.

Το αυτοκίνητο στο οποίο θα επιβαίνουν ο Αντώνης και η Μαρίνα θα βρεθεί στο κενό, παρασέρνοντας στο γκρεμό το ζευγάρι.