Η γη της ελιάς: Η ανακάλυψη που σοκάρει τη Χάιδω

22 Νοε 2022 - 10:34 | Media
Η γη της ελιάς: Η ανακάλυψη που σοκάρει τη Χάιδω

Για τους τηλεθεατές που είδαν τη «Γη της ελιάς» από την αρχή, η αλήθεια για τον γάμο της Χάιδως με τον Πέτρο Στεφανέα είναι γνωστή. Ο πατέρας του Φίλιππου απατούσε τη μητέρα τους ως την τελευταία του πνοή. Όχι μόνο ήταν μπλεγμένος μέχρι το λαιμό στις παρανομίες που κόστισαν τη ζωή στον ίδιο και στη Στέλλα, αλλά είχε και δεύτερο σπίτι στο οποίο θα ζούσε με την μέλλουσα σύζυγό του, αφού θα χώριζε τη Χάιδω.

Για την Χάιδω το σοκ της ανακάλυψης του πραγματικού προσώπου του άνδρα της, μετά τον θάνατό του, ήταν τεράστιο. Είδε σε μια στιγμή τη ζωή της να καταρρέει. Η κόρη της έπεσε νεκρή, θύμα δολοφονικής επίθεσης λίγο πριν από τον γάμο της και ο σύζυγος της, το στήριγμα της ζωής τη όπως νόμιζε, αποδείχθηκε ένας διπρόσωπος απατεώνας που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που ορκίστηκε να προστατεύσει.

Όμως, αυτό που της συμβαίνει τώρα ξεπερνά και την πιο αχαλίνωτη φαντασία. Ανάμεσα στα πράγματα του συζύγου της βρήκε μια φωτογραφία της Ασπασίας από τα παλιά με αφιέρωση που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρεξηγήσεις. 

Ποια είναι η εξέλιξη που φοβάται η Χάιδω στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»
Ο Λυκούργος, ο άνθρωπος με το οποίο μοιράζεται τα πάντα, ακούσει με παραιτημένο ύφος την αφήγηση της Χάιδως. «Στην πόλη μας δηλαδή πήγε σύννεφο το κέρατο κι εμείς κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου» ήταν η πρώτη του αντίδραση στα νέα. Άλλωστε, όπως δεν ξεχνάμε, είχε και αυτός το μερίδιο του στο «κέρατο». Η μητέρα της Ισμήνης όπως αποδείχθηκε διατηρούσε παράλληλη σχέση στη διάρκεια του γάμου τους.

Όμως, το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τη Χάιδω είναι αν η Ειρήνη, η κόρη της Ασπασίας και του Δημοσθένη -στα χαρτιά τουλάχιστον- είναι στην πραγματικότητα ετεροθαλής αδελφή του Φίλιππου. 
Η Χάιδω θέλει να μάθει την αλήθεια με κάθε θυσία. Όμως ο Λυκούργος θα την προειδοποιήσει για κάτι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η εικόνα που έχει σχηματίσει για τον συγχωρεμένο τον πατέρα να πέσει ακόμα πιο χαμηλά.

Όμως, δεδομένης και της συμπεριφοράς της Ειρήνης, η οποία δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για τον άνδρα της Βασιλικής, πόσο εφικτό θα είναι να μείνει η αλήθεια κρυφή;

Δείτε σκηνές από το επεισόδιο της Τρίτης 22 Νοεμβρίου: