Maestro - spoiler: Η Γιάννα θύμα ξυλοδαρμού – ποιος είναι ο ένοχος;

17 Νοε 2022 - 10:19 | Media
Maestro - spoiler: Η Γιάννα θύμα ξυλοδαρμού – ποιος είναι ο ένοχος;

Στο νέο επεισόδιο του «Maestro» που θα δούμε στις οθόνες μας απόψε, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 22:40, η κινηματογραφική κάμερα διεισδύει πιο βαθιά στην ζωή των κατοίκων του νησιού, που παρουσιάζεται όλο και πιο νοσηρή.

Ο Φάνης, παρά τις διαβεβαιώσεις του, συνεχίζει ακάθεκτος τις παράνομες «μπίζνες» με τον Χαράλαμπο. Για να έχει πιθανότητες στις εκλογές που έρχονται χρειάζεται αφενός χρήματα και αφετέρου την οικογένεια ενωμένη να τον υποστηρίζει.

Ο Χαράλαμπος όμως θα κάνει ότι μπορεί για να αναστατώσει την ηρεμία του Φάνη. Πρώτον, θα τον ενημερώσει πως πέτυχε την κόρη του με τον «δάσκαλο» στο νότιο τμήμα του νησιού και, δεύτερον, θα απαιτήσει να μείνει ο Αντώνης μακριά από τον Σπύρο. Ο υπαινιγμός και στα δύο είναι σαφής. Ο άντρας της Μαρίας δεν θέλει ο Αντώνης, τον οποίο υποψιάζεται ότι είναι γκέι, να «παρασύρει» τον Σπύρο και ταυτόχρονα «καρφώνει» την Κλέλια ότι νταραβερίζεται με τον μεγαλύτερό της νεοφερμένο στο νησί πίσω από την πλάτη του Θάνου. Η κουβέντα του ισοδυναμεί με απειλή. «Τελειώνει η συνεργασία μας, βγάζω τα άπλυτα της οικογένειάς σου στη φόρα».

Ο Φάνης, ο οποίος ξέρει ότι η Κλέλια είπε ψέματα για να πάει στην Κέρκυρα, καλεί τον Ορέστη σπίτι του. Όμως η Κλέλια προειδοποιεί τον «δάσκαλο» για την παγίδα που του στήνει ο πατέρα της.

Στο ίδιο επεισόδιο, η Μαρία βγαίνει το πρωί να κάνει τα ψώνια της στο νησί και πέφτει πάνω στη Γιάννα και στις φίλες της. Καθώς ανταλλάσσουν το καθιερωμένο καλημέρα, το εξασκημένο μάτι της Μαρίας πιάνει κάτι πίσω από τα γυαλιά ήλιου της κοπέλας. Την φωνάζει παράμερα και της βγάζει τα γυαλιά.

 Το μαυρισμένο μάτι που «ψευτοκρύβεται» από κάτω είναι μαχαιριά στην καρδιά της Μαρίας. Όσο κι αν αρνείται η Γιάννα στην αρχή πως ο τραυματισμός της οφείλεται στον Σπύρο, η Μαρία ξέρει καλύτερα. Δεν την αφήνει από τα χέρια της μέχρι η κοπέλα να παραδεχτεί την αλήθεια. «Κατά λάθος έγινε. Μια φορά ήταν» λέει στη μητέρα του «δράστη» η Γιάννα πριν βάλει ξανά τα γυαλιά κι επιστρέψει στην παρέα της.

Καζάνι που βράζει η Μαρία επιστρέφει στο εστιατόριο όπου βρίσκει τον γιο της που περνάει την ώρα του. «Αν ξανακουμπήσεις αυτή την κοπέλα, εμένα με έχασες. Εσύ δεν θα γίνεις σαν αυτόν» λέει απευθυνόμενη στον απαθή Σπύρο, ο οποίος έχει έτοιμη την απάντηση. «με αυτόν είσαι όμως» της λέει και την αποστομώνει.

Δείτε μια σκηνή από το νέο επεισόδιο του «Maestro»: