Επικαιρότητα:

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε κάθε ανδρικό look

03 Ιουλ. 2024 - 13:24 | Άνδρας
Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε κάθε ανδρικό look

Είναι γεγονός, ότι ο οίστρος κι η αγάπη για τη μόδα μπορεί να μην απασχολεί τόσο τους άνδρες, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που “αγγίζει” τις γυναίκες. Όμως, θέλοντας και μη, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία σε κάθε ανδρικό look, τα οποία απαιτούν μια πιο διεισδυτική και προσεκτική ματιά κατά την ανίχνευσή τους. Ο καθένας μπορεί να ξοδέψει πολλά χρήματα και να επενδύσει στα πιο ακριβά υφάσματα για να “ακουμπήσει” την τελειότητα, όμως στο τέλος, τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματική σημασία.

Δίνοντας έμφαση σε κάποιες λεπτομέρειες, ακόμα και τα πιο απλά, μέτρια ή αδιάφορα outfits, μπορούν να μεταμορφωθούν σε γοητευτικά, προσεγμένα και κλασάτα σύνολα. Έτσι, λοιπόν, για να μην “πέφτει” κανένας άνδρας σε στυλιστικές παγίδες, έχουμε συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία, που αν εντοπιστούν, θα κάνουν αδιαμφισβήτητα τη διαφορά σε κάθε εμφάνιση!

1. Σιδερωμένα ρούχα
Ένα από τα πιο συνηθισμένα στυλιστικά λάθη, τα οποία μπορούν να “τσακαλώσουν” το τελικό αποτέλεσμα ενός ανδρικού look, είναι τα ασιδέρωτα ρούχα. Οι άνδρες, που δε φημίζονται ιδιαίτερα για την επιμονή τους στις δουλειές του σπιτιού, είναι πολύ πιθανό να τοποθετήσουν το σιδέρωμα σε δεύτερη μοίρα, με αποτέλεσμα η στοίβα με τα ρούχα να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Όσο βαρετή και κουραστική κι αν ακούγεται αυτή η διαδικασία, το αποτέλεσμα που επιφέρει στο τελικό look, ανταμείβει κάθε κόπο. Αξίζει να αφιερώσει κανείς λίγες ώρες για να δώσει στα αγαπημένα του ανδρικά T-shirt, στα πουκάμισα ή τα παντελόνια του ένα περιποιημένο και καθαρό look. Ειδικά, αν το σύνολο της ημέρας προορίζεται για μια πιο επίσημη, ή επαγγελματική εμφάνιση το σιδέρωμα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο τελικό φινίρισμα. Όπως και να έχει όμως, ανεξάρτητα από την περίσταση, κανένα κομμάτι της ανδρικής ντουλάπας δεν αξίζει να υποβαθμίζεται εξαιτίας ενός τσαλακώματος!

2. Καθαρά παπούτσια
Υπάρχουν δυστυχώς κι εκείνες οι ημέρες, που ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του άνδρα. Η βιαστική ετοιμασία ενός outfit, οδηγεί αναπόφευκτα και σε στυλιστικές απροσεξίες, που πολλές φορές δεν αφορούν μόνο τα ρούχα, αλλά και τα παπούτσια. Μάλιστα, η λανθασμένη επιλογή ενός παπουτσιού, μπορεί εύκολα να βλάψει κάθε σύνολο, όσο περιποιημένο και προσεκτικά επιλεγμένο κι αν είναι. Άλλοι πάλι, δείχνουν να αδιαφορούν πλήρως για το υπόδημα που θα συμπληρώσει το look τους, με αποτέλεσμα να αμελούν και τη φροντίδα τους.

Στις επιταγές της μόδας, τα καθαρά παπούτσια έχουν τον πρώτο λόγο σε κάθε σύνολο. Ένα λεκιασμένο, ταλαιπωρημένο ή πολυφορεμένο υπόδημα έχει τη δύναμη να απειλήσει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια που απαρτίζουν το outfit, με αποτέλεσμα να χάσει πολλούς πόντους κομψότητας και φινέτσας. Ωστόσο, δε χρειάζεται να έχει κανείς δέκα διαφορετικά ζευγάρια για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της αρχικής τους κατάστασης. Μια έξυπνη λύση, είναι να δείξει μεγαλύτερη παρατηρητικότητα και να φροντίζει επί τόπου οποιαδήποτε ένδειξη φθοράς παρουσιαστεί!

3. Η σωστή εφαρμογή
Εδώ κι αρκετό καιρό, τα oversized ρούχα έχουν αποτελέσει τη νούμερο ένα τάση στον κόσμο της μόδας. Από τα τζιν, τα φούτερ, τα μπλουζάκια και τα πανωφόρια, τα πιο πολλά κομμάτια έχουν “υποκύψει” σε αυτό το trend. Κανένας όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα ρούχα που αγκαλιάζουν καλύτερα τη σιλουέτα, είναι κι αυτά που θα τα κάνουν ολοένα και πιο ελκυστικά και κολακευτικά στο μάτι. Άλλωστε, η ευρεία γκάμα της αγοράς σε διαφορετικά μεγέθη, είναι σε θέση να εξυπηρετήσει κάθε ιδιαίτερο σωματότυπο, οπότε ο καθένας μπορεί να πετύχει μία tailor-made εμφάνιση.

Τα υπερβολικά φαρδιά ή κολλητά ρούχα, όχι μόνο αδικούν το σώμα, αλλά και δείχνουν “ξένα” πάνω σε αυτό. Για παράδειγμα, ένα στενό πουκάμισο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, ή ένα baggy παντελόνι να προσθέσει παραπάνω όγκο απ’ ότι πρέπει. Εξάλλου, όταν κάποιος δίνει προσοχή στην επιλογή του σωστού μεγέθους, τότε εξασφαλίζει κατευθείαν, με μεγάλη σιγουριά, ένα γοητευτικό αισθητικά αποτέλεσμα!

4. Η καλή ποιότητα
Οι ενδυματολογικές επιλογές που βασίζονται περισσότερο στην ποιότητα του ρούχου, είναι κι αυτές που θα ξεχωρίσουν το αδιάφορο από το ιδιαίτερο σύνολο. Η καλύτερη πιθανή ποιότητα ενός κομματιού, δε βρίσκεται μόνο στα ακριβά ταμπελάκια, αλλά στις στοχευμένες και προσεγμένες αγορές. Η μαλακή υφή κι οι προσεγμένες ραφές, είναι μερικά σημάδια που φανερώνουν ότι θα τα ρούχα θα αντέξουν όχι μόνο στις πλύσεις, αλλά και στο χρόνο.

Ως πρώτη προτίμηση, οι περισσότεροι καταφεύγουν στα βαμβακερά, τα οποία διακρίνονται για την ανθεκτικότητα, αλλά και την ευκολία και την πρακτικότητα στη φροντίδα τους. Παράλληλα, η απαλή τους σύνθεση, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, χωρίς να το “μπουκώνει”. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι τα εξυπηρετικά αυτά προνόμια, θα δώσουν σε κάθε ανδρικό look μία εκλεπτυσμένη και σικάτη αύρα!

Κανένα περιποιημένο και προσεγμένο σύνολο δε χρειάζεται εμπεριστατωμένες γνώσεις πάνω στον κόσμο της μόδας. Αυτές οι μικρές, αλλά συνάμα πολύτιμες λεπτομέρειες, είναι αρκετές για να νιώσει κάθε άνδρας σίγουρος και ξεχωριστός με τις στυλιστικές του επιλογές!