Επικαιρότητα:

Μύθοι και αλήθειες για το πέος: Τι συμβαίνει όσο ο άνδρας μεγαλώνει

01 Δεκ. 2022 - 10:39 | Άνδρας
Μύθοι και αλήθειες για το πέος: Τι συμβαίνει όσο ο άνδρας μεγαλώνει

Ο αρχετυπικός προβληματισμός κάθε άνδρα σε σχέση με το πέος μας, έχει να κάνει σίγουρα με το μέγεθος του.

Όλοι έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο από την εφηβεία μας σε αναζητήσεις και συγκρίσεις προκειμένου να διαπιστώσουμε αν διαθέτουμε τις...θεωρητικά «σωστές» διαστάσεις. Αν και στο φινάλε μετράνε κι άλλα πράγματα κατά την ερωτική συνεύρεση με το έτερον ήμισυ.

Τι συμβαίνει στο πέος όταν το σώμα μας αλλάζει όσο μεγαλώνουμε; Πλαδαρώνει και συρρικνώνεται όπως οι μύες; Πότε αρχίζει η φθορά; Τι επιπτώσεις έχει η ηλικία στις λειτουργίες του, ακόμα και σε έναν υγιή άνδρα;

Εξειδικευμένα ιατρικά sites δίνουν απαντήσεις:

Θα συρρικνωθεί το πέος μου σε βάθος χρόνου;
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου -δηλαδή εάν δεν ανήκεις σε ένα καταραμένο 1% που πάσχει από σχετικό ιατρικό πρόβλημα- το πέος σου δε θα συρρικνωθεί μεγαλώνοντας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ήταν χρήσιμο να αποφεύγεις το κάπνισμα και τα πολλά γλυκά.

Τα επίπεδα της τεστοστερόνης επηρεάζουν το μέγεθος;
Το μέγεθος αυτό καθ’ αυτό δεν επηρεάζεται, αλλά η συχνότητα και η ποιότητα της στύσης είναι σίγουρα εξαρτημένες από τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Και είναι σαφές ότι η τεστοστερόνη μειώνεται προϊόντος του χρόνου κι ότι την ίδια φθίνουσα πορεία ακολουθεί και η λίμπιντο. Πρόσφατες έρευνες συνδέουν και τις νευρικές διαταραχές με τη στυτική δυσλειτουργία, οπότε έχεις έναν ακόμα πολύ επείγοντα λόγο να προσπαθήσεις να αποβάλλεις το στρες από τη ζωή σου.

Το σωματικό μου βάρος επιβαρύνει το πέος μου;
Εάν είσαι εύσωμος και θεωρείς πως δεν μπορείς να δεις το πέος σου, σταμάτα να ανησυχείς. Οι διαστάσεις του μορίου δεν κλονίζονται. Ο συσχετισμός του με την κοιλιά σου είναι αυτός που εγείρει την τρομακτική ψευδαίσθηση πως δεν είσαι σε θέση να ανταποκριθείς στις συζυγικές υποχρεώσεις.

Το πέος μου θα χάσει την ευλυγισία του;
Μεγαλώνοντας, το σώμα σου χάνει τη μυϊκή ισχύ του. Εάν εστιάσεις την προσοχή σου στη δυσκολία με την οποία τεντώνει ο αχίλλειος σου, θα καταλάβεις ό,τι και το πέος σου θα χάσει μέρος της ευλυγισίας του. Θα γίνει πιο άκαμπτο.

Τι προκαλούν οι μειωμένες ποσότητες αίματος στο πέος;
«Η κυκλοφορία του αίματος στο πέος σας κινείται σε χαμηλά επίπεδα». Επιπλέον, «τα αγγεία του αιματώνονται αραιά και που». Όταν ακούσεις τέτοιες ατάκες από τον γιατρό σου, αρχίζεις να εξοικειώνεσαι με τη στυτική δυσλειτουργία. 

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ό,τι ο ανδρισμός δεν αξιολογείται σύμφωνα με τα εκατοστά του πέους, αλλά η προσωπικότητα του ανδρός είναι αυτό που τελικά μετράει...

news