Επικαιρότητα:

Καύσωνας: Το απροσδόκητο σύμπτωμα της υπερβολικής ζέστης

21 Ιουλ. 2024 - 09:41 | Υγεία
Καύσωνας: Το απροσδόκητο σύμπτωμα της υπερβολικής ζέστης

Ορισμένοι κίνδυνοι για την υγεία προκύπτουν από τη ζέστη, μερικοί από τους οποίους μπορεί να είναι προφανείς - όπως το ηλιακό έγκαυμα και η αφυδάτωση. Ένα λιγότερο κοινό πρόβλημα υγείας που μπορεί να εμφανιστεί όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται είναι η διάρροια .

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να βιώσετε αυτήν την παρενέργεια του ζεστού καιρού. Δεν υπάρχει καμία απάντηση για το γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποιοι παράγοντες για τους οποίους μπορείτε να προετοιμαστείτε.

Απλά πράγματα, όπως το να φροντίζετε να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα, θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Τι προκαλεί τη διάρροια κατά τη διάρκεια της υπερβολικής ζέστης

Υπάρχουν διάφορες αιτίες της διάρροιας που σχετίζεται με τη ζέστη, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων από κακή χρήση των τροφίμων, της αφυδάτωσης και ορισμένων παθήσεων υγείας.

Βακτήρια από κακοχειρισμένα τρόφιμα
Μία από τις κύριες αιτίες διάρροιας το καλοκαίρι είναι η βακτηριακή γαστρεντερίτιδα, ένα είδος λοιμώδους γαστρεντερίτιδας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες διευκολύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων στα τρόφιμα. Και η κατανάλωση τροφής με πάρα πολλά βακτήρια μπορεί να σας προκαλέσει γαστρεντερίτιδα, η οποία σας αρρωσταίνει και μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Επίσης όταν κάνει ζέστη, οι άνθρωποι τρώνε συχνά περισσότερες σαλάτες, φρούτα ή φαγητά που μπορεί να μην διατηρούνται αρκετά κρύα. Εάν δεν γίνεται σωστός χειρισμός αυτών των τροφίμων, μπορεί να έχουν βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση, οδηγώντας σε διάρροια.

Αφυδάτωση
Ο ζεστός καιρός σας κάνει να ιδρώνετε περισσότερο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια υπερβολικού νερού από το σώμα σας. Και η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει το στομάχι σας και να προκαλέσει διάρροια.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
Ορισμένες έρευνες έχουν επίσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν τα άτομα με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD) μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, κατά τη διάρκεια υψηλότερων θερμοκρασιών.

Υπάρχουν μερικές μελέτες που έχουν δείξει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εξάρσεων του IBD τους θερμότερους μήνες, αλλά δεν γνωρίζουμε απαραίτητα εάν συνδέεται με τον ίδιο τον καιρό ή άλλα πράγματα, όπως η αλλαγή στη διατροφή ή αφυδάτωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ψυχολογική επιβάρυνση της ζέστης μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Ο ίδιος ο ζεστός καιρός δεν επιδεινώνει άμεσα τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, αλλά το αίσθημα άγχους από τη ζέστη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Πώς να αποτρέψετε τη διάρροια το καλοκαίρι

Εάν έχετε ευαίσθητη γαστρεντερική οδό ίσως σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερθέρμανση τις ζεστές μέρες. Γενικά, προσπαθήστε να μην βρίσκεστε σε ζεστά μέρη για πολύ καιρό και βρείτε τρόπους να παραμένετε ψύχραιμοι.

Αλλά γενιά είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε την πρόσληψη νερού για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετό νερό κάθε μέρα , καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να αποτρέψει την αφυδάτωση και τις πιθανές παρενέργειές της, όπως η διάρροια. Επιπλέον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα αποθηκεύονται σωστά και χρησιμοποιούνται προσεκτικά για να εμποδίσετε τα βακτήρια να σας αρρωστήσουν.

πηγή: jenny.gr